0
Fudbal

Crvena Zvezda - Partizan, Derbi, Super Liga Srbije 3 - Mart - 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

POSTALO JE JAKO TEŠKO GLEDATI OVO: Zbog čega večiti rivali ‘zaborave’ da igraju fudbal u međusobnim okršajima?

Objavljeno: 04.03.23 u 13:10

Zaista je kvalitet daleko od renomea oba kluba!

Sinoć je na stadionu Rajko Mitić odigran 169. ligaški večiti derbi. Crvena zvezda je slavila sa 1:0, golom koji nije ni bio šut na gol, već centaršut, ali je Slobodan Urošević nehotice skrenuo loptu glavom u sopstenu mrežu.

Siguno da je pobeda u derbiju najbitnija, ali zašto se zaboravlja uporno na ono što privlači publiku na stadione – lepotu ove igre?

Online kladionice BiH

Koliko je interesovanje zapravo za večiti derbi moglo se i sinoć videti s obzirom da je na Marakani bilo dosta praznih mesta. Sve to u sezoni koja donosi plasman u Ligu šampiona.

Kako večiti rivali ne zaborave da igraju fudbal u evropskim takmičenjima? Partizan pobedi dva puta Keln, igra ravnopravno sa Nicom, Zvezda na svom stadionu savlada šampiona Turske i Mađarske, odigra ravnopravno sa Monakom koji na kraju sa bele tačke stigne do pobede. Da li su te utakmice manje važnje od večitog derbija?

Crvena Zvezda – Partizan, Derbi, Super Liga Srbije 3 – Mart – 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Najveća fudbalska utakmica koju Srbija ima svela se na čekanje greške protivnika i užasno dosadnu ‘sigurica’ igru u kojoj ni jedni ni drugi ne pomišljaju da krenu odlučnije napred – sve dok ne prime pogodak. Tek tada odluče da preuzmu neki rizik i pokušaju da napadnu.

Oba kluba već nekoliko sezona igraju evropska takmičenja, sa dosta uspeha, ali kada dođe međusobni susret, stiče se utisak da je to duel dva kluba iz nekih nižerazrednih klubova. Postavi se pitanje kako uopšte večiti rivali igraju Evropu.

Dobre šanse mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Partizan u prvom poluvremenu nije uspevao nikako da pronađe put do Milana Borjana, u drugom delu su se probudili stvorili nekoliko prilika od kojih su dve bile zaista opasne. Sa druge strane Zvezda je u prvom poluvremenu osim gola imala još jednu šansu dok su u drugom delu igre odlučili da prestanu da igraju ikakav fudbal.

Niko ne očekuje fudbal na nivou Premijer lige ili najjačih evropskih utakmica, ali za početak, dovoljno bi bilo da počne da se igra fudbal i traži gol više, jer zbog golova i navijača se fudbal i igra – a niko neće da gleda preko dva sata dodavanja sa tek ponekim nasumičnim uzbuđenjem.

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter