0
Domaći fudbal

Milos Milojevic Crvena Zvezda - Cukaricki, Superliga Srbije Beograd, Srbija, 18.2.2023. foto: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MILOJEVIĆ PRED DERBI: „Izgleda da mogu da izgubim samo ja – u Srbiji ne možemo da se spremamo za Evropu!“ (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.23 u 14:22

Zanimljiva konferencija!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sutra od 19 časova odigraće 169. večiti derbi u okviru 24. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Pred ovaj duel novinarima se obratio Miloš Milojević, trener crveno-belih, koji je izneo svoja očekivanja.

Pred prvi derbi se govorilo da mogu da izgubim tadašnju prednost, sad se priča kako Partizan nema šta da izgubi, tako da izgleda da postoji samo jedan gubitnik, a to sam ja. Osećam odgovornost prema svom timu i navijačima, kao što oseća i Igor Duljaj u Partizanu. Naš zadatak je da nastavimo trend dobrih igara i rezultata. Nikad ne bi trebalo potceniti Partizan, klub koji ima tradiciju, inat i ponos, takav će biti i sutra. Na našoj strani su teren i publika, ne mogu da prihjvatim da crno-beli budu motivisaniji od nas. – jasan je Milojević.

Head coach Milos Milojevic (L) during the Mozzart Super Liga match between Crvena Zvezda and FK Cukaricki at stadium Rajko Mitic (Marakana) on February 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ne misli da se šampionska titula rešava sutra eventualnom pobedom njegovog tima.

Ne mislim da se sad rešava, ima još bodova u opticaju, prednost nam daje samopouzdanje, imamo obavezu prema navijačima i sebi samima. Jesmo favoriti, ali to se previše potencira, što je posledica rezultata u poslednje dve, tri utakmice. Ne bežimo od te uloge, ali u fudbalu nikad ne dobijete ništa unapred. Morate da imate dobro zalaganje. – ističe mladi stručnjak.

Bod ne bi bio neuspeh, ali bi ostavio gorak ukus.

Ne bi bio neuspeh za Zvezdu da ne pobedi derbi, ali bi ostao gorak ukus. Želimo da dobijemo. Pričamo od trenutka kad sam došao da 26. maja budemo prvi, dobro idemo ka cilju, poslednjih godina smo razmazili javnost, dosta pobeđujemo, ali to je dobra navika. Nadam se da ćemo je zadržati. – kazao je trener Zvezde.

Milos Milojevic Javor – Crvena Zvezda, Super Liga Srbije, Superliga, Ivanjica, Srbija 25.2.2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Potom se prisetio jedne italijanske izreke.

Italijani kažu da kad imaš evro u džepu nemoj da ga izgubiš. Dobro je ako možeš da zaradiš. Bude li nerešeno – nikom ništa, ali nam nije motiv da uzmemo bod na domaćem terenu. To je možda moja falinka, međutim, ne volim kalkulacije. – izjavio je šef struke crveno-belih.

Mladost GAT je kontrama došla do ubedljive pobede nad Partizanom (0:4), ali Milojević kaže da njegov tim neće igrati tako.

To je bio stil Novosađana, ali ne možemo mi da igramo na kontru protiv Parizana na našem terenu. To nije opcija, niti je u DNK zvezdaša. Mi smo predvodnici srpskog fudbala, to nam nije reper. Nego neke druge utakmice. Ne smemo mi da igramo reaktivan fudbal. – ističe on.

Milos Milojevic Javor – Crvena Zvezda, Super Liga Srbije, Superliga, Ivanjica, Srbija 25.2.2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Smatra da u Srbiji njegov tim ne može da se sprema za Evropu i Ligu šampiona.

Uz dužno poštovanje ostalih, ne možemo ovde da se spremamo za Evropu. Bilo ko da nam bude rival u Ligi šampiona mi stižemo iz podređene grupe. Ovde ni protiv kog nismo podređeni. Nismo bili ni na pripremama. Ekipe su nas „kontrirale“, što neće biti slika u Evropi. Nedostaju nam jače utakmice. Nadam se da ćemo ih dobiti više kad počne plej-of, a na letnjim pripremama su nam potrebna četiri jaka protivnika iz „Liga petice“, da vidimo vrline i mane. – zaključio je Milojević.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter