1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

DULJAJ PRED VEČITI DERBI: „Daleko od toga da idemo da dignemo belu zastavicu!“ (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.23 u 12:52

Njegova ekipa će se boriti!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sutra od 19 časova odigraće 169. večiti derbi u okviru 24. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Pred ovaj meč, za novinare je govorio novi trener Partizana, Igor Duljaj.

Znate da se sve brzo dogodilo. Odradio sam dva treninga sa prvim timom i olakšavajuća okolnost za mene je što sam bio tu par godina i znam ih. Nema potrebe da se upoznajemo. Biće izuzetno teško, kažu nemaš šta da izgubiš, a ja se ne slažem – može mnogo da se izgubi i dobije. Zvezda je favorit, igra na svom terenu, a ja sam uvek poštovao protivnika bez obzira na ime. Isto tako poštujem i svoj tim. Verujem u njih, pričaju o šok-terapiji, nekada deluje i nekada ne, ali daleko od toga da idemo da dignemo belu zastavicu, ali su oni lideri i mi ćemo probati da pokažemo šta znamo. Pokazao je Partizan da ume da igra fudbal i da se nosi sa boljim rivalima kao što je Keln, tako da verujem u momke. – započeo je Duljaj.

FOTO: FK Partizan

Kaže da nema ništa posebno da poruči igračima.

Svesni su da šta god im kažem, može da im pomogne i odmogne. Iskusni su momci, nemam ja ništa njima posebno da kažem. Ja im verujem i to je najvažnije. Tu smo da napredujemo jedni sa drugima. – jasan je novi trener Partizana.

Prisetio se i svog prvog večitog derbija kao igrač.

Pamtim svoj prvi derbi i po dobrom i po lošem. Loše jer je ugašen jedan mladi život. Pričam to zato što bih voleo sutra sve u redu da protekne, mi smo ogledalo… Tek ću sutra znati kakav je osećaj kada budem sutra izašao na teren. – prisetio se šef struke crno-belih.

Neće se nešto posebno promeniti u igri Partizana, s obzirom da je jako teško promeniti nešto za dva dana.

Igraćemo isto, teško je promeniti nešto u dva dana, moguće su neke korekcije, ali derbi je sam po sebi specifičan i tu ide naboj. Zaborave se taktički zadaci, tu su emocije, publika, biće tu mnogo borbe. Najvažnije je da svaki igrač ujutru kada ustane, i ja sa njima, da se pogledamo i kažemo da li smo dali sve od sebe ili ne. – istakao je Duljaj.

FOTO: FK Partizan

Zatim se osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika, Crvenu zvezdu.

Zvezda ima odličan tim i mogu da obećam da ću učiniti sve da ne budemo u podređenom položaju. Hoćemo od prvog minuta da krenemo agresivno. – otkrio je on.

Najbitnije mu je da igrači daju sve od sebe.

Da li bih bio zadovoljan bodom? Najvažnije je da igrači daju sve od sebe – dodao je nekadašnji zadnji vezni reprezentacije SCG.

Partizan će sutra imati jednog navijača više, a evo o čemu se zapravo radi.

Darijo Srna je preneo moj intervju Rinatu Ahmetovu i on mi je rekao da me pozdravi. Ja sam rekao da bih uzeo gazdu kluba iz Šahtjora i preneo ga u Partizan. Imamo puno pozdrava od Srne i imaćemo još jednog navijača, svi iz Šahtjora su rekli da će pratiti sutrašnju utakmicu. – zaključio je Duljaj.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter