0
Evrokupovi

from left Samed Bazdar, Nemanja Jovic, Ljubomir Fejsa and Aleksandar Filipovic during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match between Spartak Zdrebceva Krv and FK Partizan at stadium Subotica on February 19, 2023 in Subotica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PORAZ PARTIZANA SE ODRAZIO I NA NACIONALNI KOEFICIJENT: Srbija gubi mesto u Ligi šampiona!

Objavljeno: 24.02.23 u 11:15

Kako je došlo tako je i otišlo

Fudbaleri Partizana eliminisani su iz Lige konferencija porazom od moldavskog Šerifa u Humskoj 1:3.

Zahvaljujući dobrim partijama Zvezde i Partizana u evropskim takmičenjima prethodnih sezona, Srbija je obezbedila direktnog učesnika Lige šampiona za sezonu 2023/24.

Ipak, ova sezona je bila najslabija kada se pogleda ukupan nacionalni koeficijent koji su doneli naši klubovi. Partizan je doneo 3, Crvena zvezda 1,625 bodova, Čukarički 0,500, a Radnički još 0,250.

To je ukupno 5,375 bodova što Srbiju stavlja na 11. mesto sa 32,375 poena. Nažalost, veoma je realno da Turska, koja sada ima 31,500 bodova prestigne Srbiju na ovoj listi do kraja sezone. Razlog za to je što imaju 3 predstavnika u Evropi: Fenerbahče, Bašahšehir i Sivas.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Ukoliko padnemo na 12. mesto, zbog promena u sistemu takmičenja, nećemo imati direktnog učesnika u najelitnijem evropskom takmičenju u sezoni 2024/25. već ćemo imati dva predstavnika u kavlifikacijama za Ligu Šampiona i još 3 predstavnika u preostala dva evropska takmičenja.

Problem je što će od sledeće sezone biti mnogo teže skupljati bodove sa ograničenim brojem klubova, jer će se sve deliti sa pet pa će svaka pobeda manje vredeti.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter