0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

PIONIRI PARTIZANA U ABU DABIJU: Novi izazovi za mlade selekcije crno-belih! (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.23 u 13:00

Očekuje ih serija turnira

Početak nove fudbalske polusezone donosi i nove izazove u omladinskoj školi Partizana. Jedna od najmlađih selekcija, predvođena trenerom Ivanom Štokićem, priprema se za turnir u Abu Dabiju, poznatom kao Zajed kup, koji će biti održan od 2. do 12. marta 2023. godine. Ekipa Partizana se nalazi u drugoj grupi sa Barselonom, Čarltonom i Al Ainom, dok su u prvoj Al Vahda, Valensija, PSV Ajndhoven sa domaćinom Al Džazirom.

VESTI O PARTIZANU:

Učešće na turniru je čast i nama i klubu, jer će na njemu biti velike ekipe kao što su Barselona, PSV Ajndhoven i Valensija, ali i mi smo u rangu sa njima. Deca su uzbuđena što će igrati sa ovim timovima, ali to je samo jedan motiv više za nas, jer smo mi škola fudbala, koja je jedna od najboljih u Evropi i tako i odlazimo na turnir – kaže Štokić i dodaje:

Za nas u klubu učešće sa ovakvim ekipama je nešto što se podrazumeva, jer smo veliki klub i to smatramo za normalno.

O očekivanjima pred start nove polusezone, koja za omladince i kadete počinje 4. marta govorili su i treneri selekcija Nenad Stojaković i Đorđije Ćetković.

– Sledeće nedelje ulazimo u takmičarske mikrocikluse. Još uvek su dečaci van zone konfora, u smislu da su „teške“ noge, jer je to još uvek deo priprema koji je zahtevniji, obimniji. Polako spuštamo taj obim, smanjujemo broj treninga i broj utakmica i ulazimo u završnu fazu – navodi Stojaković.

Pored omladinaca, start nove polusezone željno očekuje i kadetska selekcija Partizana koja će prvu utakmicu na strani odigrati sa ekipom Grafičara.

– Ovo je već četvrta nedelja priprema, gde su treninzi visokog inteziteta. Režim rada je izuzetno važan posebno u ovom uzrastu da ne bi dolazilo do povreda. Mislim da momci rade dobro i kvalitetno. Radili smo dosta na fizičkoj pripremi, sad polako smanjujemo intezitet. Ulazimo polako u petu nedelju priprema, a dve nedelje pred prvenstvo se više radi na taktici i nekim taktičkim detaljima. Moramo da ih odmorimo i pripremimo za ono što ih čeka, a to je prvenstvo.
Kada je reč o prvoj utakmici sa ekipom Grafičara očekujemo pobedu. Dosta nas kaže da rezultat nije važan i mi ne težimo ka tome, ali grb koji nosimo zahteva dodatni pritisak da moraš da pobeđuješ. Nadam se da ćemo u prvom kolu doneti bodove na Teleoptik i nastaviti da se borimo za titulu – zaključuje Ćetković.

Sve utakmice omladinske i kadetske selekcije Partizana koje se igraju na SC PartizanTeleoptik možete pratiti na jutjub kanalu FK Partizan.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter