0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PEŠIĆ OTVORENO: ‘Želimo pobedu u Grčkoj! Večiti imaju veoma važne mečeve, obavili smo drugarske razgovore!’

Objavljeno: 21.02.23 u 13:25

Srbiji je potreban jedan trijumf na dva meča za plasman na SP!

Do kraja kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo Srbiju očekuju još dve utakmice. Orlovi će najpre u petak od 18 časova gostovati Grčkoj u Atini, dok će tri dana kasnije u hali ‘Aleksandar Nikolić’ ugostiti selekciju Velike Britanije.

Izabranike Svetislava Pešića jedna pobeda vodi na prestižno takmičenje, a legendarni, trofejni stručnjak se obratio medijima uoči velikih izazova.

FOTO: STARSPORT

-Juče smo održali prvi kompletan trening. Čeka nas teška utakmica protiv motivisanog tima koji je mnogo utakmica odigrao. Nisu to igrači kvaliteta NBA ili Evrolige, ali su agresivni i sa jakom odbranom, dodatno motivisani. Moraćemo dobro da se spremimo. Nemamo vremena, ali to nije ništa novo, to je izazov da pokušamo da izvučemo što je više moguće. Svi momci koji su tu su fizički dobro, nema nikakvih povrede – istakao je iskusni stručnjak i dodao:

-Razmišljamo samo o tome kako da se pripremimo i da izvučemo maksimum, da pokažemo pravu energiju, sigurno nam je neće manjkati, a videćemo hoće li biti dovoljno.

Na prvom susretu protiv Grčke, Pešić će od evroligaških igrača moći da računa samo na Ognjena Jaramaza iz minhenskog Bajerna.

.Od svih igrača iz Evrolige jedino je Jaramaz dobio dozvolu. Igra se redovno kolo, i Partizan i Zvezda i Fenerbahče i Efes… Šta će se dešavati, da li ćemo imati neke druge igrače za drugu utakmicu, to ćemo da vidimo.“

Članovi moskovskog CSKA, koji nastupaju u ruskoj VTB ligi, Dejan Davidovac i Nikola Milutinov biće na raspolaganju selektoru.

-To će nam mnogo značiti. Iskusni igrači. Za njih računamo za prvu utakmicu, imaju redovno kolo u VTB, posle se vraćaju u Moskvu.

Pešić se dotakao i razgovora sa funkcionerima Crvene zvezde i Partizana

-Obavili smo razgovore, drugarski i dobri razgovori. Igraju veoma važne utakmice. U novembru je bila druga situacija, sada je borba za plej-of, svaki meč može da odluči sudbinu. Za drugu utakmicu, o tom-potom.

Legendarni stručnjak veruje da će njegov tim plasman na SP izboriti već u grčkoj prestonici.

-Stalno govorimo o koncentraciji, ona povećava odgovornost. Želimo da pobedimo u Grčkoj, ali svi žele da pobede Srbiju, to je trofej više. Zato očekujemo izazov i agresivnost koju sam spomenuo, i u odbrani i u napadu. Rekao sam igračima da je najvažnije da uzmemo sudbinu u svoje ruke, da mislimo na svoje zadatke u napadu i u odbrani, da bude pravi stav – zaključio je Pešić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter