3
Košarka

Zoran Moka Slavnic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Barcelona at Aleksandar Nikolic Hall on December 30, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MOKA SLAVNIĆ: Kampaco, Vildosa i Nedović – tu mora da bude 75 poena!

Objavljeno: 17.02.23 u 14:34
Legenda jugoslovenske i srpske košarke smatra da će Kampaco biti prevaga u derbiju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana Mozzartbet će odmeriti snage u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Legendarni trener i bivši košarkaš Zoran Moka Slavnić je govorio za Meridian sport. 
Populani Moka je objasnio „težinu“ koju nosi derbi i izneo utiske oko pobednika.
Veliki derbi, potpuno je svejedno da li je to polufinale, četvrtfinale ili bilo šta. I jedni i drugi hoće da osvoje Kup. Biće velikih naboja, kao i uvek. Naravno ja smatram da će Zvezda da dobije, Niš je naš grad. Biće to zahtevan meč – započeo je Slavnić i nadovezao se na važnost prvog trofeja u sezoni:
Svako želi da osvoji Kup i to je lepo i tradicionalno bilo i u Jugoslaviji. Naravno da Kup daje elan i polet ako osvojiš za naredne mečeve, kao i veći entuzijazam. Voleo bih da se to završi korektno, mnogi sumnjaju da će to tako da bude, ali ja sam optimista. Više se obraća pažnja van terena, jer znamo da je bilo prekida i ostalih stvari koje su se dešavale. 
Crvena zvezda Meridianbet je jača za Fakunda Kampaca i on bi na toj strani mogao da donese prevagu, dok Partizan Mozzartbet ima jednog od najboljih centara Evrope Matijasa Lesora.
Sve si rekao, mogu samo da ponovim… Kampaco bi trebao da bude ta prevaga, taj „jezičak“. Igrali smo Evroligu bez njega. Tu je ta ubitačna trojka Kampaco, Luka Vildosa i Nemanja Nedović, tu mora da bude 75 poena. Sa druge strane Partizan je u velikom naletu u Evroligi – rekao je legendarni Moka za „Meridian sport„.
Facundo Campazzo at ABA league match between kk Crvena Zvezda and kk Igokea played at Belgrade, 05.02.2023. at Aleksandar Nikolic hall (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

 

Crvena zvezda Meridianbet i Partizan Mozzartbet vode veliku bitku za Top 8 fazu Evrolige, a evo kolike su im šanse.
Zvezda mora da dobije kući sve. Bila bi velika stvar da oba kluba uđu u Top 8. Biće veći elan Zvezde sa Kampacom i on je zbog toga i doveden. Voleo bih da ove godine bar jedan uđe i naravno da priželjkujem da to bude Zvezda, ali bilo bi mi okej, bilo koji da igra, jer su zaslužili. I Zvezda i Partizan su veliki klubovi, to sam odavno znao, a sada sam se i uverio, jer je drukčije kad se gleda i doživljava atmosfera uživo, nego gledajući preko televizije.
Zoran Moka Slavnić je jedan od najboljih igrača u istoriji Crvene zvezde, sa kojom je osvojio brojne trofeje. Na pitanje sa kojim igračem bi mogao da se uporedi u današnje vreme, on je kratko odgovorio.
Luca Vildoza (L) Facundo Campazzo (C) and Filip Petrusev during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cedevita Olimpija at Aleksandar Nikolic Hall on January 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Pa, evo Kampaco – rekao je Slavnić.
Govorio je i o treneru „crveno-belih“ Dušku Ivanoviću, koji je potpundo preokrenuo sezonu beogradske ekipe.
Ivanović je iskusan, dobar, oštar, ozbiljan. Mi nemamo istu filozofiju, ali poštujem, jer biti prvak Španije tri puta, a nisi u Realu ili Barseloni – to mora da se poštuje. Možeš da ga ceniš ili ne ceniš, ali to je za poštovanje – zaključio je legendarni srpski košarkaš i trener.
Crvena zvezda Meridianbet i Partizan Mozzartbet će odmeriti snage u hali „Čair“ od 21 čas.
17
13
3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter