0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

ZMAJEVI SPREMNI DA UZLETE: „Verujem da ćemo biti još bolji nego u prvom delu!“

Objavljeno: 03.02.23 u 10:05

Sve je spremno.

Danas se duelom Kolubare i Radnika iz Surdulice nastavlja Mozzart Bet Superliga Srbije.

Ekipa Voždovca svoj prvi meč igra u Kragujevcu protiv ekipe Radničkog 1923.

Trener Zmajeva, Nikola Puača, sumirao je pripremni period.

Pripreme su bile integralne od prvog dana, bili smo svesni da imamo šest nedelja da sprovedemo u delo sve što smo zamislili. Napravili smo dobar plan i mogu da kažem da smo veliku većinu isplaniranog ostvarili i sa te strane kao stručni štab smo veoma zadovoljni. Naravno, nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju modela igre kako bismo izgledali sve bolje i bolje. – započinje Puača.

Smatra da njegova ekipa u drugi deo sezone ulazi još spremnija.

Spremno ulazimo u nastavak sezone i verujem da ćemo biti još bolji nego u prvom delu. Imali smo situaciju gde smo nekoliko dana trenirali bez četvorice reprezentativaca, veoma smo polaskani i srećni što u svojim redovima imamo igrače koji predstavljaju državni tim, ali sa druge strane oni su nam falili tih nekoliko dana na pripremama. Međutim, oni su već upoznati sa našim radom i zahtevima i neće im trebati puno vremena da se vrate u tim i zaduženjima. – jasan je trener Voždovca.

FOTO: FK Voždovac

U klub je stiglo dosta mladih i perspektivnih fudbalera, što je u jednu ruku i politika kluba.

Opšte je poznato da je politika kluba da se velika pažnja posvećuje mladim igračima i slična je filozofija svih nas u stručnom štabu. Igrači koji su došli poseduju i potencijal i kvalitet, koji će uz naš zajednički rad biti još veći. Zadovoljan sam što se tiče pojačanja, pokazali su dobru dozu adaptacije na naše zahteve i novo okruženje. Dolaze iz različitih situacija u prethodnim klubovima, u kojima je neko igrao više neko manje. Vrlo su talentovani, neko će od prve utakmice biti spreman da zaigra, neko kasnije, ali na sve ozbiljno računamo i u perspektivi su ozbiljna pojačanja za naš klub. – ističe srpski stručnjak.

Zadovoljan je rosterom koji mu stoji na raspolaganju.

Sada na istoj poziciji imamo po dva različita tipa igrača i sigurno će nam to puno značiti. Prilikom izbora vodili smo se kolika je ambicija igrača, da li žele da još više rade, da napreduju, da imaju visoke ciljeve. Na nekim utakmicama u prvom delu sezone falilo nam je igrača u rotaciji, da zamene one koji nisu mogli da igraju zbog povreda, suspenzija, ali sada imamo dovoljan broj adekvatnih opcija za razne situacije. – smatra Puača.

Nekoliko starosedilaca je napustilo Zmajeve, međutim, veruje da će novi momci doneti i novu energiju u tim.

Ostali smo bez nekoliko iskusnijih igrača, koji su ostavili trag u klubu i svojim igrama i odnosom su zaslužili da naprave iskorak u daljoj karijeri. Nedostajaće nam, ali novajlije će doneti i novu dozu želje za dokazivanjem, novo iskustvo, sa sobom donose i kulturu različitih zemalja što će preneti na saigrače i tako dodatno oplemeniti tim. – rekao je šef struke Zmajeva.

FOTO: FK Voždovac

Na pripremama svoju šansu dobili su i momci iz omladinskog pogona Voždovca.

Omladinci koji su bili deo našeg rada od početka priprema, igrači koji su zamenili reprezentativce, svi su ispunili naša očekivanja. Namestilo se tako da su neki dobili i veću šansu nego što smo planirali. Ne bih nikoga izdvajao, dobro se ponašaju, vredno treniraju, iskoristili su priliku i nastavićemo da im dajemo šansu. Treba da nastave vredno da rade, da se dobro ponašaju, da slušaju trenere i saigrače i u budućnosti će sigurno biti neki od nosilaca igre. U omladinskom timu postoje još neki igrači na koje motrimo i koji će sigurno u nekom momentu dobiti šansu. – istakao je Puača.

Trener Zmajeva ima višegodišnje iskustvo rada sa omladinskim selekcijama, što mu sigurno pomaže imajući u vidu da ima mlad sastav na raspolaganju.

Celokupno iskustvo prethodnog rada u omladinskom fudbalu sigurno znači svakome od nas u stručnom štabu, jer svi iza sebe imamo višegodišnje iskustvo takvog rada. Štab je koncipiran tako da kvalitetnim radom sa mladim igračima, njihovim razvojem, dođemo do ostvarivanja ciljeva. Godine nikada nisu bile naš alibi, već na to gledamo i kao dodatan kvalitet da pokažemo još veću želju da ostvarimo svoje ambicije. Duboko verujemo u sve što radimo, postoji dobar odnos, dobra energija između svih ljudi u celom klubu i to je nešto što nam daje veliki elan da radimo još bolje. – kazao je strateg Zmajeva.

Trenutno, Voždovac je na bod zaostatka od mesta koje sledeće sezone vodi u Evropu.

Rezultati su dobri, trudimo se da nas ništa ne ponese i mislim da se dobro nosimo sa svim tim. Takmičarski cilj pred početak sezone bio je da ekipa bude na mestu koje vodi u plej of, što trenutno jeste slučaj. Ipak, svesni smo da u fudbalu vrlo lako mogu stvari da se okrenu i u neželjenom pravvcu, te se zbog toga ne zanosimo, već želimo da aktuelno dobru poziciju zadržimo i eventualno poboljšamo još više ukoliko se ukaže prilika. – apostrofira on.

Milos Milovic (C) celebrates after scoring a goal
Vozdovac v Radnicki Nis during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match at stadium FC Vozdovac on September 12, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Starsport.rs ©)

Ipak, ciljevi se nisu promenili, niti će.

Ciljevi se ne menjaju, ali ne mogu da kažem da ne razmišljamo u nekoj meri i o mogućnosti da izborimo plasman u Evropu, jer naša liga ove sezone ima pet mesta koja vode u evropska takmičenja. Međutim, ono što je glavno, jeste da je naš fokus kao i do sada na prvoj sledećoj utakmici. Svakom narednom duelu pristupamo na isti način i svaku utakmicu želimo da pobedimo, a videćemo dokle će nas to dovesti. – smatra trener Zmajeva.

Za kraj, smatra da će Voždovac sigurno u jednom momentu zaigrati u Evropi s obzirom da je sistem u klubu odličan.

Voždovac će sigurno igrati u Evropi, pitanje je samo vremena kada će se to ostvariti. Da li ove godine, sledeće, ili neke druge niko ne može da garantuje, ali sistem unutar kluba je postavljen na dobroj osnovi, razvija se iz godine u godinu i pitanje je vremena kada će se desiti i taj istorijski iskorak. – zaključio je Puača.

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter