2
ATP

FOTO: Australian open

NOVAK POČISTIO RIVALA: Pol probao da ugrozi Novaka, ali to je sve – Neka se spremi Cicipas!

Objavljeno: 27.01.23 u 12:06

Za sada sve ide po planu!

Srpski teniser Novak Đoković danas se sastao sa Tomijem Polom u okviru polufinala Australijan opena. Za američkog tenisera, trenutno 35. na svetu, ovo je prvo polufinale u njegovoj karijeri, a takođe nikada ranije se nije sastao ni sa Đokovićem.

Novak je fantastično otvorio meč, uzeo Polu odmah servis, odnosno ‘brejknuo’ ga i nastavio dominantno u prvom setu. Iako se dosta pričalo o taktici koja se sprema specijalno za srpskog tenisera, Pol je delovao pomalo izgubljeno.

FOTO: Australian open

Iako se činilo da će Đoković lagano okonačati prvi set jer je imao prednost od 5:1, Pol je uspeo da prvo ‘brejkne’ Noleta, a zatim i osvoji gem na svoj servis, za 5:3 i početak drame u prvom setu. Nastavio je američki teniser da igra sjajno, što je rezultiralo još jednim brejkom, 5:4. Nije se tu zaustavio Pol, koji je odmah osvojio gem na svoj servis i poravnao rezultat – 5:5! Uspeo je Novak da se izdigne i osvoji gem na svoj servis, te ponovo prebaci pritisak na Pola. Ovog puta Polu nije dozvolio da se vrati u meč, iskoristio je Nole prvu brejk/set loptu i poveo sa 1:0 u setovima!

FOTO: Australian open

Počeo je Novak bolje i drugi set, odmah uzeo brejk i poveo sa 3:0, a nedugo zatim i sa 4:0. Revoltiran određenim potezima sa tribina, kod Đokovića je proradio inat, pa je odmah poveo i sa 5:0. Novak je rutinirao posao do kraja drugog seta i slavio sa 6:1.

Do kraja susreta postojao je samo jedan igrač – Novak Đoković! Dosta lako slavio je Novak i u trećem setu sa 6:2.

37
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter