1
Evroliga

FOTO: KK Partizan

VALENSIJA ZASLUŽENO SLAVILA: Loša odbrana koštala Partizan – La Fonteta neosvojiva tvrđava za ‘crno-belu’ ekspediciju!

Objavljeno: 19.01.23 u 22:49

Ruku na srce, domaćin je danas bio bolji!

Partizan večeras gostuje ekipi Valensije u okviru 20. kola Evrolige. Prvi duel ovih dveju ekipa pripao je španskom timu, kada su u krcatoj Areni slavili nakon produžetka. Oba tima se grčevito bore za ulazak u TOP8, pa je sjajan duel bio zagarantovan.

Oba tima su jako dobro otvorila utakmicu kada je reč o napadačkim rešenjima. Neverovatan pogodak uz zvuk sirene pogodio je Kevin Panter, kada je uz faul oduševio apsolutno sve, pogodivši izuzetno težak šut.

FOTO: Valencia BC

Umarali su se Panter i Lesor, koji su ‘vukli’ tim u prvoj deonici.. U pravom trenutku pridružio im se Ledej, pa je nastavljen ‘revolveraški’ obračun. Partizan je jako pao u poslednjih dva minuta prve deonice, što su iskoristili domaćini i odlepili se na 27:18 uoči druge četvrtine.

Uvodne minute druge deonice Partizan je nastavio da igra dosta korektno u napadu, ali su izabranici trenera Obradovića igrali jako loše u odbrani. Najveći pokretač ‘crno-belih’ u tim momentima bio je Dante Egzum, ali se stiče utisak da ga ostatak ekipe nije baš najbolje pratio.

FOTO: KK Partizan

Imao je Partizan napad na šest poena zaostatka, ali nakon što nisu iskoristili i smanjili prednost, Veb ih je kaznio trojkom na drugoj strani. Nakon prvog poluvremena Valensija je imala prednost od deset poena prednosti (47:37), što je još i dobro, uzimajući u obzir da su imali i ubedljiviju prednost.

Spustio se Partizan u jednom momentu na šest poena zaostatka na startu drugog poluvremena, ali je Dubljević trojkom svojoj ekipi vratio devet poena prednosti. Međutim na drugoj strani trojkom je uzvratio Uroš Trifunović. Prosto je neverovatno kako je Partizan igrao dobro u napadu i koliko je sve to izgledalo katastrofalno u odbrani. Prosto kao da nisu isti igrači na jednom i na drugom kraju igrališta.

FOTO: KK Partizan

Ipak uspeli su nekako ‘crno-beli’ da odbiju nekoliko napada domaćina i spuste na pet razlike, da bi potom i Egzum iznudio dva slobodna bacanja, koja je potom realizovao. Uspela je Valensija da se izdigne i ponovo napravi nešto veću prednost, ali je Partizan u svakom momentu imao priključak. Krajem treće deonice, Valensija je stigla do dvocifrene prednosti ponovo.

Iako je energija u odbrani bila bolja nego u prethodnim deonicama, napad je malo zatajio u uvodna dva minuta.

Jako bitan momenat viđen je nakon prodora Trifunovića, kada je odlično reagovao Anđušić i smanjio na pet razlike, ali je na drugoj strani Harper odmah ubacio trojku. Već u sledećem napadu Anđušić je ponovo odlično reagovao, uspevši da iznudi faul pomalo nesmotrenog Aleksandera.

Trojom Kevina Pantera, na pet minuta do kraja, Partizan je prišao na samo tri poena zaostatka. U narednim napadima Valensija je održavala tu prednost, Partizan u nekoliko navrata uspevao da dođe ponovo na tri poena zaostatka, ali to je najviše što su mogli večeras.

Valensija – Partizan 89:81

VAL: Dubljević 20p, Veb 17p, Džons 13p

KKP: Egzum 22p, Panter 14p


Пласман обезедио Sofascore

0
1
1 Komentara
  1. Tek će biti poraza u nizu, ova ekipa nije Partizan već skup stranih plaćenika, koje je baš briga za klub i navijače. I kada tome dodate trenera koji je za penziju onda nema čemu da se nadamo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter