0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KAMPACO MAGIČNIM ASISTENCIJAMA IZLUĐUJE PODGORIČANE: Mitrović napunio koš Budućnosti, Zvezda sigurna na poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 15.01.23 u 20:17

Dvocifrena prednost za Beograđane!

Raspored Admiral bet ABA lige spojio je u 15. kolu ekipe Budućnosti i Crvene zvezde Meridianbet. Derbi runde regionalnog takmičenja koji se igra u Podgorici počeo je u terminu od 19 časova i 30 minuta. Posle dve deonice borbe gosti vode sa ubedljivih 25:37.

Crveno-beli su bolje ušli u meč, prvenstveno zbog genijalniih asistencija Fakunda Kampaca i odlične realizacije Luke Mitrovića. Podgoričani su odgovarali isključivo šutevima iz teških pozicija i do poena su dolazili sa linije za slobodna bacanja.

Čvrsta odbrana ekipe Duška Ivanovića naterala je domaće na veliki broj izgubljenih lopti već u uvodnim minutima meča. Pri rezultatu 13:4 Mitrović je već postao dvocifren, a lucidna dodavanja omalenog Argentinca prilično su izluđivala ekipu iz prestonice Crne Gore.

Posle pogođene trojke Kampaco se zasluženo preselio na klupu, a zamenio ga je sunarodnik Luka Vildoza. Miljenik navijača Crvene zvezde odmah je pogodio šut za tri poena i povisio rezultat na 19:9.

Pravo je čudo kako Zvezda iz izrazito tečne igre u ofanzivi nije stekla i ubedljivije vođstvo u prvom kvartalu. Dosta promašenih otvorenih šuteva i neralizovana slobodna bacanja Dalibora Ilića u finišu uvodnog perioda igre doslovno su spasili domaći sastav daleko većih problema (19:12).

Prišla je Budućnost -3, ali je Zvezda napadački post prekinula poenima Ognjena Dobrića uz faul. Reprezentativac Srbije je pogodio i dodatno bacanje. Šestu asistenciju Kampaca iskoristio je Dobrić pogođenom trojkom.

Kampaco je nastavio da dominira sa magičnim potezima. Provukao je loptu kroz noge protivniku i počastio Luku Mitrovića novim zakucavanjem.

Funkcionisala je i tranzicija Beograđana fantastično. Zvezda je u pet navrata poentirala iz kontranapada u kojima je kao po običaju najbrži bio Dobrić.

Luka Mitrović je briljirao sa jednim skokom i čak 17 poena u prvom delu meča. Pratio ga je Ognjen Dobrić sa osam poena, dva skoka i dva uspešna dodavanja. Nestvarni Fakundo Kampaco je dodao šest poena, ali uz čak osam asistencija i jednu uhvaćenu loptu.

Podgoričane je u prvom poluvremenu predvodio Grin sa pet ubačenih poena.

 

 

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter