0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

ĐOKOVIĆ PRED AUSTRALIJAN OPEN: „Želim da budem bolji od Nadala, bolji od svih, ne osećam da mi je kraj iza ugla!“

Objavljeno: 14.01.23 u 08:44

Pun samopouzdanja.

U toku su poslednje pripreme za početak ovogodišnjeg Australijan opena. Novak Đoković, najbolji srpski teniser, vratiće se na mesto svojih velikih uspeha, gde je čak devet puta dizao titulu.

Sada tu istu titulu brani Rafael Nadal, koji je glavni Novakov konkurent, ne samo na ovom turniru nego kroz celu karijeru.

To je realnost, pogotovo u medijima. Posvećuju dosta pažnje, veliki broj članaka pišu o tome, prate nadmetanje Nadala i mene, pogotovo na najvećoj teniskoj sceni, grend slemovima. Stalno se vodi debata ko je veći u istoriji, svestan sam toga. Na neki način, želim da budem bolji od njega, želim da budem bolji od svih, ne znam zašto se ne bih tako postavljao, zato i igram i dalje. – istakao je Novak.

Đoković je potom podelio nekoliko pozitivnih vesti povodom eventualne penzije. Ne vidi sebe kako završava sa profesionalnim tenisom, to je očigledno. Potpuno prirodno deluje da na kraju on nadmaši Rafu s obzirom i da je stariji, a i da Nadal već neko vreme nema pravu formu.

Ne osećam da mi je kraj iza ugla, pa da osećam neki pritisak zbog skorašnjeg završtka karijere. Da moram da uradim nešto sad na ovom turniru, ove godine… Sav trud, rad celog mog tima, čitave karijere, negovanje mog tela, sada se isplaćuje. Sada se osećam mlado i dobro, inspirisao da igram na najvećem mogućem nivou. Da li ću da osvojim još grend slemova ove godine, sledeće ili one tamo, verujem da ću biti u dobroj poziciji. Verujem da ću imati dobre šanse, uvek verujem u sebe. Prioritet mi je da sebe dovedem u najbolje psihofizičko i emotivno stanje kako bih mogao da se takmičim i sa Nadalom i ostalima koji nas izazivaju. Duga je sezona, ima puno razigravanja, moje misli su sada samo na Australijan openu. Trudiću se na ovom turniru koji je najuspešniji turnir od svih turnira, zabeležim još jedan dobar rezultat. Naravno, idem na titulu. – jasan je Đoković.

Novak Djokovic, Stefanos, TsitsipasAstana Open, Kazakstan 9.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trenutni odnos u osvojenim grend slemovima je 22:21 u korist španskog tenisera. Đokoviću je izuzetno bitno da na kraju bude on najbolji i to ne krije.

Naravno da je bitno. Zato nastavljam da igram profesionalni tenis, da se takmičim. Želim da budem najbolji, da pobeđujem na najvećim turnirima. Tu nema nikakve tajne. Ne može biti veće od ovog. Imate četiri grend slema koji imaju istorijsku težinu, to je jedan od najvećih razloga zašto sam toliko mnogo želeo da se vrati u Australiju: Ovde su mi rekordi. Zaista volim da igram na Rod Lejver areni, pogotovo noćne termine. Mogao bi niz uspeha da se nastavi i ove godine. – rekao je srpski teniser.

Doček je veoma bitna stavka, a on je juče prošao odlično pred krcatom Rod Lejver arenom.

Drago što sam dočekan kako sam dočekan, pred krcatim tribinama Rod Lejver arene. Bez dileme je ovo najuspešniji teren na kojem sam igrao, beležio najbolje rezultate karijere. Svaki put kad izađem na teren, naročito kad je stadion krcat, vrate se sećanja na sve titule i mečeve iz prošlosti. Od trenutka kada sam došao u Australiju dosad sam imao samo pozitivne reakcije ljudi. Dočekan sam prijatno, podrške ima na pretek, pogotovo naših ljudi. Sve mi to daje dodatnu energiju i impuls pred turnir. – iskreno je Srbin.

Novak Djokovic, Stefanos, TsitsipasAstana Open, Kazakstan 9.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Smatra da nije zlikovac zbog onoga što se dogodilo prošle godine.

Ne osećam se kao zlikovac. Prilično je specifično, možda prema medijima koji su me tako oslikavali. To je prošlost, ništa slično ne osećam ove godine. Da nisam mogao da nastavim, ne bih bio ovde. Sva ona iskustva koja sam imao prethodno u Australiji su preovladala iskustvo iz prošle godine. Moj pogled ka Australiji je uvek bio pozitivan, to se održava na moja izdanja. Moj rezultat to može da potvrdi. Gledao sam ka tome da se vratim i igram tenis, to je ono što najbolje činim, i da ćemo iz toga da dobijemo neke dobre vibracije. – zaključio je Đoković.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

7
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter