1
Domaći fudbal

head coach Nenad Lalatovic Partizan - Radnicki Superliga Srbije, Super, Liga, Beograd, Srbija, 30.10.2022. Oktobar 30. photo: Marko Djokovic/STARSPORT

LALATOVIĆ IZ TURSKE PORUČUJE: ‘Pravimo kvalitetan i moćan Radnički!’

Objavljeno: 12.01.23 u 18:53

Moraju mnogo bolje u drugom delu sezone!

Nakon četiri nedelje rada u Nišu, ekspedicija Fudbalskog kluba Radnički danas je otputovala u tursko odmaralište Belek pored Antalije, gde će obaviti glavni deo priprema pred početak drugog dela sezone, koja startuje već 4. februara. Na pripremama će provesti 16 dana i odigrati šest pripremnih utakmica.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović je pred put u Tursku sumirao utiske o prvom delu priprema i najavio dalje planove do početka sezone.

Jako sam zadovoljan sam urađenim u dosadašnjem delu priprema. Sve zacrtano za prvi deo priprema, koji je i najteži – ostvarili smo. Izbegli smo povrede igrača, oni su dostigli optimalni nivo kondicije i fizičke spreme i to nam sada daje mogućnost da se uigravamo na taktičkom planu. Energija i pristup treninzima koje su fudbaleri pokazali u radu tokom prve faze za svaku su pohvalu, sada nam sledi lepši deo posla i odigravanje pripremnih utakmica.

FOTO: FK Radnički Niš

Zatim je strateg Radničkog govorio o igračkom kadru i dosad odrađenom u prelaznom roku.

Stigla su nam četvorica jako dobrih fudbalera, Varga, Mićin, Marjanović i Andrić, a uz otkupljenog Cvetkovića imamo odličnu konkurenciju za svaku od pozicija u timu. Na pravom smo putu da napravimo kvalitetan i moćan Radnički, a meni preostaje drugi deo posla – uigravanje jednog novog tima na prijateljskim utakmicama, kako bi na proleće bili mnogo bolji i uspešniji nego jesenas.

Radnički će tokom boravka u Turskoj odigrati šest kontrolnih mečeva protiv poljske Jagelonije (14.1), azerbejdžanske Zire (17.1), češkog Bohemiansa (20.1), ruskog tima Krila Sovjetov (23.1) i ukrajinskog Metalista iz Harkova (27.1). Ime protivnika za utakmicu zakazanu za 26. januar saznaće se do kraja nedelje.

head coach Nenad Lalatovic Partizan – Radnicki Superliga Srbije, Super, Liga, Beograd, Srbija, 30.10.2022. Oktobar 30. photo: Marko Djokovic/STARSPORT

Tražili smo rivale koji su po meri Radničkog, renomirane ekipe koje igraju kvalitetan fudbal, kako bismo se što bolje pripremili za nastavak sezone, a i kako bih mogao kroz njih da izaberem prvih 11 koji će februara startovati na prvenstvenim utakmicama – zaključio je Lalatović.

Na kraju, Lalatović se osvrnuo i na raspored ekipe u nastavku sezone.

Prvih nekoliko prvenstvenih mečeva igramo protiv klubova koji su sličnog kvaliteta u odnosu na nas. Tu svako svakog može da dobije, a da bismo ostvarili naš zacrtani cilj, a to je plasman u plej of, moramo da budemo spremniji od njih i, nadam se, krenemo odmah sa pobedama.

 

4
0
1 Komentara
  1. Pogotovo će Radnički biti moćan sa ovim Afrikancem, koji je došao iz druge lige Obale Slonovače! „Nešto je trulo u državi Danskoj“ (Hamlet, V. Šekspir)!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter