0
Fudbal

FOTO: MerkurXtip

MERKURXTIP FANTAZI: Saveti i najava 18. kola!

Objavljeno: 30.12.22 u 14:00

Stigli smo i do 18. Kola Fantazi Premier Lige. Drugo kolo decembra, ujedno i poslednje u ovom mesecu. Englezi su krenuli u svoj prepoznatljiv ‘’Boxing day’’, igra se dan za danom, biće povreda, izmena u sastavu, menjanja početnih 11, samim tim i najteži period za Fantazi menadžere. Sledeće kolo dve ekipe imaju po dve utakmice, a to su Fulam i Čelsi, pa obratiti pažnju na igrače iz tih timova.

LIVERPUL-LESTER

Salah nam je prošlo kolo jasno dao do znanja da ne vredi igrati bez njega. Prelako postiže golova iz ne tako mnogo prilika. Svakako je opcija i za kapitena uz Halanda. Darvin za razliku od svog kolege iz napada, prelako ulazi u šanse, ali teško daje golove, međutim mislim da bi ovo mogla biti utakmica i za njega. Lester ima mnogo problema sa povredama u odbrani i u prošlom kolu protiv Njukasla su delovali mnogo loše. Bekovi Liverpula Robertson i Trent su takođe dobre opcije, dižu formu i deluju sve bolje.

VULVS-MANČESTER JUNAJTED

Mančester ubedljiv protiv Notingema kući prošlo kolo. Rutinska pobeda uz odličnu formu Rašforda. Marsijal je takođe postigao gol, Šo je igrao dobro na štoperskoj poziciji. Vulvsi su se mučili protiv Evertona i na kraju su ipak uspeli doći do sva tri boda. Mislimo da bi ovde sve sem pobede Junajteda bilo iznenađenje. Rašford kao najopasiniji igrač ‘’crvenih đavola’’ se ističe kao ‘’must have’’ opcija. Marsijal takođe deluje dobro, pogotovo u tandem sa pomenutim Rašfordom. Treba razmisliti i o odbrani Junajteda, jer su Vulvsi jedan od najlošijih napada lige.

FULAM-SAUTEMPTON

Utakmica gde se očekuju golovi. Naravno sve oči su uprte u našeg Mitrovića i najviše se očekuje od njega. Za hrabrije možda pokušati i sa kapitenom ukoliko vam treba da iznenadite u mesecu ili nešto slično. Andreas Pereira je nešto kao Almiron samo u lošijoj formi. Jeftin, igra standardno, čak izvodi i prekide, sasvim solidna opcija za ovo kolo. Rekli smo da je Fulamu sledeće duplo kolo i da slobodno možemo ubaciti još nekog igrača, pošto se podrazumeva da Mitrovića imamo već u timu. Igraju sa Lesterom u gostima i Čelsijem kući.

MANČESTER SITI-EVERTON

Haland dominira Premijer Ligom, 20 golova je postigao, a igrao je samo 14 utakmica. Bilo bi suludo staviti nekog drugog za kapitena. Kući protiv ne tako sjajnog Evertona, koji i nema tako lošu odbranu, ali mislimo da će podleći pritisku Sitija. De Brujne bi trebao da bude siguran starter i to je bitno i zbog njega i Halanda, jer znamo da su oni odličan tandem. Kanselo je odmorio prošlu utakmicu, ušao tek u drugom poluvremenu, pa mislim da će početi sada.

NJUKASL-LIDS

Njukasl kao najkonstantnija ekipa u PL. Tripije je ‘’must have’’ opcija I mislim da ne postoji Fantazi menadžer koji ga nema u timu. Neki su se čak odlučili I za duplu odbranu Njukasla što uopšte nije lose. Almiron je takođe ‘’musta have’’ opcija, toliko dobro igra i mnogo je jeftin.

BRAJTON-ARSENAL

Arsenal je najbolji odbrambeni tim u gostima. Saka je preuzeo odgovornost i igra kao da je 10 godina stariji, stršasan igrač. On ili Martineli se moraju imati u timu. Još jedna sjajna opcija iz Arsenala je Odegard od kojeg sve kreće, koji je mozak ovog tima. Sjajno igraju Artetini momci, okrenuli su rezultat protiv Vest Hema u prošlom kolu, pokazali karakter, želju, kvalitet. Svi se pitamo da li mogu izdržati ovim ritmom? Imaju još dve utakmice protiv Sitija I mislim da će od tih duela dosta zavisiti. Što se tiče Brajtona, ofanzivan stil, nije se mnogo toga promenilo odlaskom Potera i dolaskom De Zerbija. Trosar je i dalje glavni igrač ‘’galebova’’, Marč je prošlo kolo izdominirao, igrali su bez klasičnog špica, Trosar je igra tu ‘’lažnu devetku’’.

TOTENHEM-ASTON VILA

Bitna utakmica za oba tima. Aston Vila nakon poraza traži dobru formu i priključak gornjem delu tabele. Emeri sigurno neće biti zadovoljan sredinom tabele, znamo da želi da igra Evropu sa Vilom sledeće godine. Totenhem se ‘’provukao’’ protiv Brentforda i izvukao bod, nakon što je gubio sa dva gola razlike. Kejn standardno dobar, Son van forme totalno. Polako klizi Totenhem i ispada iz prvih 5. Kejn je naravno solidna opcija kod domaćina. Što se tiče gostiju, Votkins deluje kao dobra opcija. Igra dobro, ulazi u šanse i ovo je utakmica gde se očekuju golovi.

MerkurXtip vam želi sreću sa izborom kapitena i uživajte u vikendu i novogodišnjim praznicima!

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter