0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA PREŽIVELA DRAMU I PRIREDILA IZNENAĐENJE: Vildoza i Petrušev vodili do pobede u Atini! (FOTO)

Objavljeno: 22.12.22 u 21:56

Trebaće im više koncentracije.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Olimpijakosa u 15. kolu Evrolige rezultatom 86:90. Crveno-beli su nakon dobrog starta, blago posustali, Olimpijakos je vodio dvocifrenom razlikom, ali se Zvezda probudila pri kraju prvog poluvremena.

Usledila je sjajna sekvenca ekipe Duška Ivanovića, ali su domaći uspeli da meč uvedu u neizvesnu završnicu. Ipak, dobra odbrana crveno-belih u bitnim momentima, donela im je veliko iznenađenje i trijumf.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Luka Vildoza sa 22 poena i 8 asistencija, dok je fantastičnu partiju odigrao Filip Petrušev, koji je upisao 14 koševa, 4 blokade i 3 skoka. Dvocifreni su još bili Mitrović sa 13 i Nedović, odnosno Dobrić sa po 12 poena. Na drugoj strani, Slukas i Blek su postigli po 14 koševa.

PRVO POLUVREME:

Utakmica je počela trojkom Branka Lazića, dok je na drugoj strani uzvratio iskusni Papanikolau. Usledio je pogodak Luke Vildoze, a potom i 5 vezanih Bolomboja. Nedović jeste promašio prvu trojku koju je uzeo na ovom susretu, ali je vrlo brzo to zaboravio i pogodio je šut iza linije 6.75.

FOTO: STARSPORT

Sve to, poguralo je crveno-bele do serije od 7:0, gde je jedan od ključnih igrača bio Lazarević. Bugarski reprezentativac i jedan od najboljih igrača u Evropi Saša Vezenkov, potpuno je opravdao sve pohvale na svoj račun, pogotkom nakon tajmauta.

Videli smo novu trojku Nedovića, ali i odgovor sa druge strane od strane Vezenkova, pa je rezultat nakon 10 minuta igre 22:21 u korist Olimpijakosa.

Drugu četvrtinu, otavra Tarik Blek, lakim poenima, ali Zvezda je imala odgovor na to, jer je Bentil pogodio za 3 i izjednačenje. Potom su ponovo Blek i Mekisik, doneli Olimpijakosu 5 poena prednosti, što je najavilo loš period igre beogradskih crveno-belih.

FOTO: STARSPORT

Zvezdine greške, donele su Olimpijakosu prednost od 33:26, a onda je još jednom sjajan bio Stefan Lazarević. Krilni košarkaš je spasao ničiju loptu, a potom i poentirao.

Velikih problema crveno-beli imaju sa skokom, što najviše koristi Tarik Blek. Nakon što Vildoza nije pogodio za 2, stigla je kazna i trojka Slukasa za 39:30, na oko 3 minuta do kraja poluvremena.

Nova Zvezdina dekoncentracija i ponovo trojka Kostasa Slukasa. Na drugoj strani, odgovor je imao Luka Mitrović, a nešto kasnije i Filip Petrušev za 44:35.

Pri kraju prvog poluvremena, jedno od dva slobodna bacanja pogodio je Mitrović, a onda je posle dobre odbrane, Vildoza iznudio faul i 3 slobodna bacanja. Argentinac je sva 3 realizovao za 44:39, a serija Zvezde nastavila se košem Filipa Petruševa, za potpuni povratak i 44:41.

Poluvreme je završeno faulom Vildoze nad Papanikolauom, koji je pogodio jedno slobodno bacanje.

DRUGO POLUVREME:

Vratila se Zvezda krajem druge deonice potpuno u životu, a u nastavku je bilo jasno da mogu i više od toga. Živeli su crveno-beli na poenima Luke Vildoze u prvom delu treće četvrtine, koji je uz dvojku, pogodio i trojku, ali i slobodno bacanje, dok je na drugoj strani uzvratio Fol.

Potom je usledila sjajna defanzivna sekvenca srpskog šampiona. Glavni predvodnik svega bio je Filip Petrušev, koji je doslovno zaključao reket, ne dozvolivši Olimpijakosu lake poene. Uz to, Petrušev je imao i sjajan doprinos u napadu.

FOTO: STARSPORT

Nakon pogotka upravo bivšeg MVP-ja ABA lige, usledila je trojka Vildoze za 62:65 posle 30 minuta igre.

Pravi delirijum na klupi Crvene zvezde dogodio se nakon trojke Ognjena Dobrića za 63:68. Bila je to najveća prednost srpske ekipe do sada. Nije ovo bilo dovoljno Dobriću, pa je u narednom napadu postigao još jednu trojku.

Nakon jedne dobre odbrane, domaći postižu lake poene u kontranapadu, ali se onda ponovo priključuje Petrušev, sa još jednom trojkom za 67:76.

Potom je Dobrić bio precizan sa linije slobodnih bacanja, dok je Larencakis pogodio za 3. Na dva slobodna bacanja Pitersa, Mitrović odgovara jednim, a zatim i Tarik Blek pogađa nova 2 penala za 73:79.

FOTO: STARSPORT

Lomio se meč u ovim momentima, a taj adrenalin koristi Luka Vildoza, novim pogotkom za 3. To je dekoncentrisalo Olimpijakos, koji promašuje trojku, a Vildoza je iznudio i faul.

Vrlo brzo se Olimpijakos vraća u igru, pa jednom mini serijom, Grci stižu do 79:82 na oko 2 minuta do kraja. Posle tajmauta Ivanovića, Petrušev pravi faul u napadu. Uspela je Zvezda da se odbrani, a onda je faul za dva slobodna bacanja iznudio Luka Vildoza.

Bio je Argentinac precizan oba puta, dok Olimpijakos održava Larencakis trojkom za 82:84. Nakon toga, Dobrić je video sjajan prostor u odbrani i iskoristio ga je za 82:86. Tarik Blek je pogodio 2 slobodna bacnja za 84:86, a Zvezda ne koristi napad, pa na oko 15 sekundi do kraja, Barcokas traži tajmaut.

Odbranili su se beogradski crveno-beli, Vildoza je pogodio dva slobodna bacnja, pa je bilo 4 razlike. Ipak, onda je Slukas ubacio trojku za samo +1 za Crvenu zvezdu na oko 2 sekunde do kraja meča. Ivanović je tražio tajmaut, a novi faul je napravljen nad Lukom Vildozom.

18
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter