0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

(POLUVREME) ZVEZDA PALA, PA SE IZDIGLA PRI KRAJU DRUGE DEONICE: Jedna od najboljih partija Stefana Lazarevića! (FOTO)

Objavljeno: 22.12.22 u 20:44

Trebaće im više koncentracije.

Košarkaši Crvene zvezde trenutno igraju utakmicu 15. kola Evrolige protiv Olimpijakosa u Grčkoj. Crveno-beli odlično pariraju favorizovanom protivniku, a nakon 20 minuta igre rezultat je 45:41 u korist domaćeg tima.

Najefikasniji u redovima Olimpijakosa je Kostas Slukas sa 10 poena i 4 asistencije, dok je Vezenkov postigao 9 koševa. Na drugoj strani, Nedović je dodao 10 poena, a Lazarević i Mitrović po 8.

Utakmica je počela trojkom Branka Lazića, dok je na drugoj strani uzvratio iskusni Papanikolau. Usledio je pogodak Luke Vildoze, a potom i 5 vezanih Bolomboja. Nedović jeste promašio prvu trojku koju je uzeo na ovom susretu, ali je vrlo brzo to zaboravio i pogodio je šut iza linije 6.75.

FOTO: STARSPORT

Sve to, poguralo je crveno-bele do serije od 7:0, gde je jedan od ključnih igrača bio Lazarević. Bugarski reprezentativac i jedan od najboljih igrača u Evropi Saša Vezenkov, potpuno je opravdao sve pohvale na svoj račun, pogotkom nakon tajmauta.

Videli smo novu trojku Nedovića, ali i odgovor sa druge strane od strane Vezenkova, pa je rezultat nakon 10 minuta igre 22:21 u korist Olimpijakosa.

Drugu četvrtinu, otavra Tarik Blek, lakim poenima, ali Zvezda je imala odgovor na to, jer je Bentil pogodio za 3 i izjednačenje. Potom su ponovo Blek i Mekisik, doneli Olimpijakosu 5 poena prednosti, što je najavilo loš period igre beogradskih crveno-belih.

FOTO: STARSPORT

Zvezdine greške, donele su Olimpijakosu prednost od 33:26, a onda je još jednom sjajan bio Stefan Lazarević. Krilni košarkaš je spasao ničiju loptu, a potom i poentirao.

Velikih problema crveno-beli imaju sa skokom, što najviše koristi Tarik Blek. Nakon što Vildoza nije pogodio za 2, stigla je kazna i trojka Slukasa za 39:30, na oko 3 minuta do kraja poluvremena.

Nova Zvezdina dekoncentracija i ponovo trojka Kostasa Slukasa. Na drugoj strani, odgovor je imao Luka Mitrović, a nešto kasnije i Filip Petrušev za 44:35.

Pri kraju prvog poluvremena, jedno od dva slobodna bacanja pogodio je Mitrović, a onda je posle dobre odbrane, Vildoza iznudio faul i 3 slobodna bacanja. Argentinac je sva 3 realizovao za 44:39, a serija Zvezde nastavila se košem Filipa Petruševa, za potpuni povratak i 44:41.

Poluvreme je završeno faulom Vildoze nad Papanikolauom, koji je pogodio jedno slobodno bacanje.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter