0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

PARNI VALJAK SE PALI: Partizan krenuo sa pripremama za izazove u 2023. godini! (FOTO)

Objavljeno: 20.12.22 u 14:18

Kreću!

Parni valjak se, posle četrdesetodnevne pauze, pokreće. Medicinskim pregledima u „Laboratoriji za medicinu sporta i terapiju vežbanjem“, Višegradska 26, počinje novi fudbalski ciklus, pripreme za polusezonu 2022/2023.

U fokusu dašnje grupe bili su naši mladi talenti, a kakve će testove danas proći da bi bili spremni za prvi trening u sredu, 21. decembra, reći će nam klupski doktor – Siniša Petković.

Medicinski pregledi se sastoje iz dva dela – sportsko-medicinski pregled i test opterećenja. Taj uopšteni deo koji godinama radimo – radi se na 6 meseci. Dva puta godišnje je obavezan medicinski pregled da bi igrači uopšte mogli da igraju. Važniji je taj deo testa opterećenja, gde vidimo funkciju srčanog rada za vreme napora.

Kakav je raspored pregleda?

Prvi dan uglavnom dolaze mlađi igrači, omladinci koji se priključuju prvom timu, dok u nedelju dolaze igrači koji su već duže tu, a u trećoj grupi su igrači koji se kasnije priključuju timu – stranci.

Pored već poznatih imena, Mihajla Ilića, Mihajla Petkovića i Vanje Vlahovića, šansu da treniraju sa prvim timom dobili su i Đorđe Petrović, Luka Subotić i golman Meteja Gočmanac, kao i naši omladinci – Janko Jevremović i Mateja Stjepanović

Vanja Vlahović

Kako si proveo pauzu?

– U poslednjih desetak dana sam malo odmarao, a pre toga sam igrao za omladince. Kad je prvi tim otišao na pauzu, ja sam trenirao sa omladincima i pripremao se za poslednje dve utakmice u kojima smo zabeležili pobede i osigurali prvo mesto u jesenjem delu polusezone.

Već si bio na pripremama sa prvim timom, šta ti je bilo najteže?

– Bilo mi je teško prilagođavanje na prethodnim pripremama, sad će biti drugačije, poznajemo se, tako da će mi biti lakše.

Nemanja Jović

Šta ti je najteže na pripremama?

– Trčanje, kao i svima – suvo trčanje.

Kakav Partizan očekuješ u polusezoni koja sledi?

– Kao i prošle godine, da se borimo kako u prvenstvu tako i u Ligi konferencije. Idemo jako da treniramo i da se pripremimo što bolje.

FOTO: FK Partizan

Mihajlo Ilić

Šta ti je bilo najteže na pripremama?

– Pripreme su bile do sad, koje sam prošao i kod trenera Aleksandra Stanojevića i Ilije Stolice stvarno zahtevne i naporne, ali jedna od najtežih stvari je suvo trčanje, koje nas čeka sada, posebno u tom prvom periodu priprema. Posle nas očekuje i veći broj prijateljskih utakmica, tako ćemo se spremati i nadam se da su svi odmorni došli na pripreme.

Kakav Partizan očekuješ u ovoj polusezoni?

– Daćemo sve od sebe i ući maksimalnu u drugi deo sezone, takođe i u, već eliminicionom krugu, Ligi konferencije. Ići ćemo na pobedu u svoj utakmici i daćemo svoj maksimum.

Zlatan Šehović

Kako si proveo pauzu?

– Pauzu sam proveo u krugu porodice i devojke. Bio sam na odmoru kad se završilo prvenstvo. Do 5. decembra sam bio u Egiptu i Parizu, a onda sam počeo sa programom koji su nam poslali naši kondicioni treneri. Bila je dugačka pauza zbog Svetskog prvenstva, tako da smo se lepo odmorili.

Šta ti je najteže na pripremama?

– Na pripremama mi je najteži ovaj prvi deo, koji će biti na Teleoptiku bazični deo, nekih dvadesetak dana, gde će biti više fizičke pripreme, trčanja, igre sa loptom. Jedva čekam da odemo na pripreme gde ćemo imati 5 ili 6 provera.

Kakav Partizan očekuješ?

– Najjači! Mislim da ćemo biti još bolji nrgo što smo bili u jesenjem delu i u Evropi i u domaćem prvenstvu. Nismo odustali ni od čega, borićemo se do poslednje utakmice!

Mihajlo Petković

Šta ti je najteže na pripremama?

– Verovatno kao i svima – suvo trčanje, bez lopte – to nam najteže pada.

Kakav Partizan očekuješ?

– Da igramo ofanzivno, da svaku utakmicu idemo na pobedu, da damo 100 posto i da nastavimo tamo gde smo stali.

Samed Baždar

Šta ti je najteže na pripremama?

– Kao i svima suvo trčanje. Biće teških treninga u pripremnom periodu, posle će sve biti lakše.

Kakav Partizan očekuješ?

– Ako Bog da zdravlja, da se spremimo svi zajedno što bolje i da pokušamo da stignemo, a mislim da možemo, Crvenu zvezdu i da budemo prvi na kraju!

Matija Gočmanac

Koje su ti želje u Partizanu i ko su ti uzori?

– Najveća želja mi je da se nametnem stručnom štabu, da pokažem ono što znam, da dam svoj maksimum i ako je moguće da ostanem tu. Uzor mi je na prvom mestu Manuel Nojer, pre svega zbog prošlosti i voleo bih da dostignem bar približno neki njegov nivo, a takođe i Emanuel Martinez iz Argentine. Od naših definitivno Vladimir Stojković. Imao sam prilike da radim s njim i da treniram. On je veliki profesionalac.

Luka Subotić

Koje su ti želje u Partizanu i ko su ti uzori?

– Što se tiče priprema, pre svega mi je želja da prođem zdrav, pošto sam imao problema u prošlosti sa povredama. Uzor mi je moj tata, fudbalskih uzora nemam.

Zdravstvene preglede danas radi i deo seniorske ekipe: Danilo Pantić, Slobodan Urošević i Svetozar Marković.

Svetozar Marković

Šta ti je najteže na pripremama?

– Najteže mi padaju suva trčanja bez lopte, a najlakše nam je da igramo fudbal i igre na malom terenu.

Kakav Partizan očekuješ?

– Očekujem Partizan koji je spreman za nastavak sezone. Imamo dosta vremena, oko šest nedelja imamo da se pripremimo za novu sezonu. Očekujem da ćemo svi biti spremni i kad dođe vreme da ćemo odraditi sve što treba.

Danilo Pantić

Šta ti je najteže na pripremama?

– Ništa nije lako, ali posebno mi je teško trčanje. Biće mnogo treninga, moraćemo da budemo skoncentrisani da se spremimo što bolje. Suvo trčanje nam je definitivno najteže – to je ovaj prvi prvi pripremni period, mora da se namesti glava za to, ali to kad prođe onda kreće lopta i posle ide sve lakše.

FOTO: FK Partizan

Kakav Partizan očekuješ?

– Ne toliko drugačiji u odnosu na onaj polusezoni koja je za nama. Igrali smo dobar fudbal, ali desilo se da nekoliko utakmica ne dobijemo, gde su se protivnici povukli. Moraćemo više da radimo na napadu protiv te niske zone, da malo to probijemo, ali sve ostalo mislim da će ostato isto ili će biti bolje.

Analizom krvi za koju je zadužena Opšta bolnica i Dom zdravlja „BelMedi“, u sredu, 21. decembra će početi prve obaveze za taj dan, dok je u 11 časova zakazan zvaničan trening. Igrači koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru će se ekipi priključiti 27. decembra.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter