0
AdmiralBet ABA Liga

Navijaci Grobari Jug Partizan - Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

(POLUVREME) VELIKA BORBA U STOŽICAMA: Cedevita Olimpija sjajno odoleva Partizanu, crno-beli se muče u Ljubljani!

Objavljeno: 11.12.22 u 19:52

Izuzetno ravnopravna borba se vodi u Stožicama

Košarkaši Partizan gostuju ekipi Cedevita Olimpije u Ljubljani i trenutni rezultat posle prvih 20 minuta je 43:43.

Obradović je odlučio da krene sa Smailagićem, ali ga je zamenio već posle 34 sekunde od početak utakmice. Razlog je bila nedisciplina u defanzivnom pozicioniranju, a ne povreda kako su mnogi pomislili.

VESTI O PARTIZANU:

Dobro je počeo Partizan pošto je brzo stigao do 5:0, a glavni krivac i jedini strelac u tom momentu bio je Dante Egzum. Veoma brzo prvu trojku na meču za obe ekipe postiže Zoran Dragić, koja je samo pokrenula Cedevitu, da bi u narednom napadu Ferel takođe trojkom okrenuo vođstvo na stranu domaćina.

U nastavku prve deonice smo gledali priličnu egal utakmicu, sve dok se domaći još nisu razigrali kada je na scenu stupio Edo Murić, pa je Olimpija uspela da se odvoji na 17:10. Uprkos poenima Papapetrua i dalje se vidi jedno mučenje crno-belih, da bi se prva četvrtina završila sa 23:19 za domaćina.

Odlično otvaranje druge četvrtine za slovenački tim, pošto trojku za najveću prednos Cedevita Olimpije pogađa Marko Jeremić 26:19. Ipak, veoma brzo stiže odgovor Partizana i preko Nanelija razlika je sada spuštena na svega dva poena zaostatka, a potom i do egal rezultata 26:26.

Završnica prvog poluvremena donela nam prvo odličnu seriju poena Ljubljančana koji su se opet odvojili na +6, da bi potom Egzum i Papapetru trojkama poravnali rezultat na 35:35. Do kraja je Partizan uspeo da okrene rezultat i ima blagu prednost, ali je trojkom Jogija Ferela na kraju poravnat rezultat na 43:43.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter