2
Domaći fudbal

Dragan Stojkovic Piksi Najbolji trener u 2021 Fudbalski Savez Srbije-Zltana Lopta 2021 Beograd, 23.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PIKSI I MITAR FAVORITI ZA ZLATNU LOPTU: FSS bira najbolje za 2022. godinu!

Objavljeno: 10.12.22 u 12:20

Nije preveliki izbor.

Fudbalski savez Srbije i ove godine će organizovati tradicionalni izbor za Zlatnu loptu.

Nije preveliki izbor kandidata, a među najužim kandidatima za izbor jesu Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović.

Naravno, Piksi u konkurenciji trenera, a Mitrović u konkurenciji igrača.

Suštinski fudbalska reprezentacija Srbije nije imala uopšte lošu godinu. Osvojena je grupa u Ligi nacija i obezbeđen plasman u elitnu grupu ovog takmičenja.

Dragan Stojkovic Piksi Najbolji trener u 2021
Fudbalski Savez Srbije-Zltana Lopta 2021
Beograd, 23.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ipak, na Mundijalu je sve to palo u vodu. Tri jako loša izdanja pokvarila su utisak koji su Orlovi prethodno ostavili.

Međutim, kada je reč o trenerima, teško da Dragan Stojković ima neku konkurenciju. Zvezda je menjala trenera na polusezoni, a Partizan je izborio proleće u Evropi, međutim malo slabijim partijama u Mozzart Bet Superligi Srbije, Gordan Petrić je pokvario utisak.

Što se tiče igrača, čini se da je ove godine nagrada rezervisana za Aleksandra Mitrovića. Popularnom Mitrogolu ova titula je izmakla prošle godine za dlaku, kada ju je osvojio kapiten reprezentacije, Dušan Tadić.

Dodela Zlatne lopte FSS, biće organizovana oko 25. decembra.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
1
2 Komentara
  1. Zašto bi Piksi bio favorit za zlatnu loptu, što nas je odveo na mundijal ili što nas je obrukao na mundijalu, za Mitrovića zaslužuje zlatnu loptu, a za ovakvu blamažu na mundijalu i najgori rezultat koji je postigao, stvarno treba da ga je sramota, ako uzme tu nagradu. Ni jedan selektor nije imao lošiji rezultat od njega, a poveo je dve najbolje generacije svetske i evropske prvake i ostale najbolje igrače koji su lideri u svojim ekipama. Piksi je pošten čovek, tako da bi trebao realno da postupi i odbije to priznanje. Doveo nas je sa klubovima C. Zvezde i Partizana na 21 mesto u svetu, a sada nas je oterao na 30 mesto u svetu.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter