0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

DRAGAN STOJKOVIĆ: Govorili smo da smo spremni, jer to strani mediji i ekipe čitaju! (VIDEO)

Objavljeno: 05.12.22 u 14:47

U 14 časova je startovala konferencija za medije u kojoj se Piksi u Staroj Pazovi obraća novinarima i priča utiske sa Mundijala u Kataru.

Nije tajna da je naša reprezentacija izgledala dosta lošije nego u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pa je tako naš selektor, Dragan Stojković, pričao o fizičkoj spremi prvotimaca.

„Govorili smo da smo spremni, jer to strani mediji i ekipe čitaju. To bi po mnogima značilo da tražimo alibi. Želeli smo da sačuvamo veru da ćemo prevazići probleme. To je ipak bilo nemoguće. Svi smo znali da je Brazil apsolutni favorit druge fudbalske dimenzije i tačno se znalo između koga će se voditi borba za drugo mesto…

U drugoj utakmici protiv Kameruna su uprkos svi problemima imali pozitivan rezultat. Zašto nismo iskoristili šansu, ostaje da se analizira… Da se vidi zašto je došlo do grešaka u taktičko odbrambenoj igri, velike greške i olako poklanjanje golova… Igračima čestitam, dali su maksimu, trčali u proseku 117 km po utakmici i tu se vidi želja…

NAJNOVIJE IZ KATARA:

Sami smo krivi za scenario protiv Kameruna… Tu će morati da se prave korekcije i takve greške ne smeju da se ponavljaju ni u manje važnim utakmicama. Da smo zdravstveno bili na mestu, drugačija bi situacija bila. Postigli smo pet golova“ istakao je, pa onda odgovorio na pitanje da li se razmišljalo o pozivanju drugih igrača, kada već glavni nisu mogli roviti da iznesu ovaj ritam:

„Bilo je razmišljanja na tu temu, ali po nekim prognozama i uveravanjima da će sve biti okej i da ima vremena za oporavak, odlučili smo se za ovaj sastav. Lista od 26 igrača koja je napravljena nije se pravila po kancelarijama, nije se gledao ničiji interes, trezveno je napravljena, hladne glave i to su igrači koji su izneli teret kvalifikacija. Prvi put u novijoj istoriji našeg fudbala nije bilo primedbi na spisak. Imam stav, pošteno radim posao za dobrobit srpskog fudbala.

I vi mediji ste sami konstatovali da je to jedna realna lista… Nemam nikakvu grižu savesti i svi koji su se našli na spisku, tu su zasluženo. Veliki uspeh smo napravili samim plasmanom na Mundijal i toga ćemo biti svesni tek za nekoliko godina. Neću dozvoliti da nam neko negira plasman u A ligu nacija, među najbolje reprezentacije Evrope. Čak i da smo prošli grupu, kasnije ništa ne bismo uradili. Nismo bili spremni na neki dalji korak. Ne bih sedeo ispred vas da se osećam osramoćeno, bezvredno, ili poraženo. Mi jesmo izgubili, ali nismo poraženi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Koračamo uzdignute glave i nemamo čega da se stidimo. Ovo će biti dobro iskustvo iz kojeg moramo da izvučemo pouke. Spoljni faktori koji su priželjkivali rezultatski neuspeh su dočekali svojih pet minuta da omalovažavaju, ali to neće poremetiti jednu zdravu grupu. Nećemo dozvoliti da nas neko ruši. Ne postoji tragedija u sportu. Dostojanstveno moramo da istrpimo sve, kao što smo bili dostojanstveni u pobedama i nismo leteli. Neki moji prethodnici su kritikovani za defanzivnu, loš fudbal, dekadenciju. Sada imamo ofanzivan, atraktivan fudbal i ponašamo se najbolje što možemo. Bilo je igrača koji nisu učestvovali u kvalifikacijama, ali nije bilo realno da se nađu tu ispred igrača koji su naše perjanice, udarne igle…“ bio je jasan Piksi i zatvorio ovu temu.


3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter