0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@nati_sfv_asf

ŠVAJCARAC ŠOKIRAO ZEMLJAKE: “Ja sam polu Srbin, polu Španac, ovo je trenutak za istoriju”

Objavljeno: 02.12.22 u 13:50

Svestan je koliko je ovo teška i bitna utakmica za obe ekipe

Srpska fudbalska reprezentacija večeras od 20 časova ima istorijsku šansu da se plasira u osminu finala Mundijala, a za tako nešto biće im neophodna pobeda nad Švajcarskom.

Uoči ove utakmice za švajcarski portal „blick.ch“ govorio je nekadašnji reprezentativac te zemlje Filip Sanderos, koji je svoje zemljake pomalo šokirao izjavom.

VESTI SA MUNDIJALA:

Reprezentacija danas ima mnogo više brzine i kontrole nego što smo mi imali. Biće to “vruća” utakmica – počinje priču Sanderos i odgovara na pitanje o srpskim korenima. Naime, on je po ocu Španac, a po majci Srbin. Tokom karijere nastupao je za selekciju Švajcarske.

– Tako je kako je, moja krv je polu srpska, polu španska, ai, ja sam Švajcarac. Moja majka je odrasla u Argentini, i tamo imam rođake.

Poznati fudbaler nije zabrinut zbog zdravstenih problema u Švajcarskoj.

– Na takmičenjima poput ovog, potrebni su ti svi igrači, svi spremni. Moraš da iskoristiš ovu veliku pozornicu. Ovo je velika prilika svima da se pokažu. Ovo je veliki momenat za švajcarski fudbal. Igrači uvek moraju da budu svesni da je ovo Svetsko prvenstvo i najveći momenat u njihovim karijerama. Ova pozornica piše istoriju koju ljudi pamte godinama – zaključio je Sanderos.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter