1
Domaći fudbal

stadium FK Vojvodina Karadjordje ilustracija illustration Vojvodina v Radnicki Nis, Mozzart Super Liga 2022/2023 at Stadium Karadjordje on August 30, 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TUŽAN DAN ZA SRPSKI FUDBAL: Legenda Stare dame preminula, ostaće upisan zlatnim slovima u istoriju kluba!

Objavljeno: 29.11.22 u 11:26

Fudbalski klub Vojvodina danas je objavio na svojim društvenim mrežama da je nekadašnji šampion sa zlatnom generacijom tog kluba iz sredine šezdesetih godina, Dragoljub Samardžić, preminuo. Velikan iz Novog Sada se obratio javnosti sledećim rečima.

„Tužnog srca, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da je član Skupštine FK Vojvodina i nekadašnji predsednik našeg kluba Dragoljub Samardžić preminuo jutros u svojoj 74. godini.

Bio je član Upravnog odbora FK Vojvodina u vreme kada je 2020. godine osvojen drugi Kup Srbije u klupskoj istoriji, a neposredno nakon toga je preuzeo i funkciju predsednika kluba. Sa nje se povukao u maju ove godine, nakon čega je deo kluba ostao kao član klupske Skupštine.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Vojvodina (@fk_vojvodina)


Takođe je obavljao i funkciju savetnika gradonačelnika Novog Sada za investicije.

Kao golman, imao je i zavidnu sportsku karijeru, pošto je, kao jedan od najmlađih u timu, bio deo ekipe Vojvodine koja je 1966. godine osvojila titulu šampiona Jugoslavije, posle čega je karijeru nastavio u Holandiji. Početkom ovog veka, obavljao je i funkciju sportskog direktora FK Vojvodina.

Vreme i mesto komemoracije i sahrane biće poznati naknadno.

Njegovoj porodici, prijateljima, Gradu Novom Sadu i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće.“ – napisano je na nalogu pomenutog kluba.

 

0
1
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter