0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDI PRIPAO VEČITI DERBI: ‘Crveno-beli’ preslišali Partizan i ostvarili vrlo važnu pobedu!

Objavljeno: 06.11.22 u 13:52

Pionirska selekcija Crvene zvezde je savladala večitog rivala rezultatom 2:0, u okviru 11. kola lige.

Izabranici Marka Petrovića su bolje otvorili meč i zasluženo poveli preko Dimitrija Šarića, koji je iskoristio dobar pas Pavla Štulića i pogodio dalji ugao. Konačan rezultat postavio je Aleksa Damjanović u 71. minutu, posle sjajnog prodora i dodavanja Lazara Mitrovića.

Crvena zvezda – Partizan 2:0 (1:0)

Crvena zvezda: Stanković, Ćopić, Nikolić, Vranić, Ivanović, Žurić (od 49. Jokić), Kostov, Štulić (od 70. Mitrović), Šarić (od 58. Jovičić), Zarić, Damjanović (od 80. Janković).

Partizan: Banjić, Stevanović, Vuković (od 41. Ristić), Škrijelj, Milošević, Pavlović (od 75. Buđevac), Šišević (od 52. Dupljanin), Roman, Cvijović, Dončić (od 63. Obradović), Subotić (od 75. Rakić).

Izabranici Marka Petrovića su ušli u meč direktno i napadački, nastojeći da pretežno igrom po bokovima ugroze gol gostiju. Pretili su u uvodnih 10 minuta Štulić, Zarić i Damjanović, ali je mreža gostiju mirovala. Ipak, u 12. minutu se pritisak crveno-belih isplatio. Nakon sjajne akcije, Štulić je poslao odličan pas u prostor, a dobro se kretao Šarić i u situaciji „jedan na jedan“ unutrašnjim delom stopala od stative pogodio dalji ugao, za veliku radost. Zapretio je i Zarić četiri minuta kasnije, ali je nakon sjajnog prodora sa ivice kaznenog prostora šutirao u ruke golmana gostiju. Mogao je i Damjanović u nastavku da iskoristi grešku defanzivne linije protivnika, kada je presekao dodavanje pred golom, ali je Banjić uspeo da interveniše ispred centarfora. Zapretili su Zvezdini biseri i u 35. minutu nakon sjajne akcije. Šarić je odlično centrirao u kazneni prostor, a Štulić je u trku šutirao, međutim, samo pored leve stative.

Kontrolisali su igru crveno-beli i od starta drugog poluvremena, a prvo uzbuđenje viđemo je u 52. minutu. Zarić je sjajno ušao po desnom boku i ostavio povratan pas na peterac, a Damjanović je iz prve šutirao preko gola. Krunisali su sjajnu partiju izabranici Marka Petrovića novim pogotkom u 71. minutu. Brzonogi Mitrović je fenomenalno ušao po desnom boku i poslao oštar pas na drugu statovu, a Aleksi Damjanoviću nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu, za velikih dva gola prednosti.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter