1
Domaći fudbal

FOTO: Tviter/@UEFA

POSLEDNJE UPOZORENJE FIFA I UEFA: Preduzeće određene mere, može biti posledica!

Objavljeno: 31.10.22 u 15:51

Baš onako kako se i pretpostavljalo, Skupština Fudbalskog savez Srbije neće ipak biti održana danas. Razlog za odlaganje skupštine jeste nedolazak velikog broja delegata i samim tim nemanje kvoruma za održavanje iste.

Zabrinutost je iskazana od predstavnika UEFA i FIFA koji su se obratili.

– Dobar dan, ja sam Luka Nikola i predstavljam UEFA. Voleo bih da kažem da smo jako zabrinuti što nismo imali kvorum za izbornu skupštinu. Kao što znate, u zajedničkom procesu sa FSS smo prošli kroz reviziju statuta i od svega sa dna organizacije do njenog vrha. Ono što je potrebno FSS-u je stabilnost, jer za samo tri nedelje počinje Svetsko prvenstvo. Ako ne postoji kvorum, po važećem statutu Skupština treba da se održi sledećeg dana. Mi iz UEFA, kao i kolega iz FIFA Elhan Mamadov, očekujemo da će se proces održati sutra na istom mestu. Ostaćemo, da vidimo šta će se desiti. Ako ne bude kvoruma, moraćemo da kao UEFA i FIFA preuzmemo određene posledice – rekao je Nikola.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

– Došli smo ovde očekujući da budemo prisutni na izborima. Nažalost nije bilo kvoruma, po statutu i važećim pravilima Skupšitna treba da bude održana sutra. Razočarani smo jer sva pravna dokumentacija je urađena i revidirana u skladu sa pravilnicima FIFA i UEFA, takođe je razočaravajuće da tri nedelje pre početka SP nemamo kvorum. Ostaćemo ovde do sutra i nadamo se da će Skupština biti održana ovde u Staroj Pazovi, ako ne, FIFA i UEFA će diskutovati i biće preduzete moguće posledice – rekao je Elkan Mamedov, predsednik FIFA.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter