0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK SPREMAN ZA ODBRANU TITULE: Srbin stigao u Pariz, njegova poruka treba da zabrine protivnike!

Objavljeno: 30.10.22 u 19:41

Izgleda veoma fokusirano!

Novak Đoković stigao je u Pariz gde će pokušati da odbrani i tako osvoji sedmu, rekordnu, titulu na Mastersu u tom gradu.

Doduše, Nole je već rekorder i sa šest titula, a drži i mnoge rekorde vezane za ovaj turnir u Bersiju, što se kaže – apsolutna dominacija!

Ipak, bilo bi fino, dodatno „podebljati“ taj rekord.

Nalazi se u dobroj formi i odlično raspoloženju što je potvrdio i novinarima.

Osećam se sjajno na ovom turniru. Imao sam ovde mnogo uspeha. Uvek je od pomoći kada na turnir dođete puni samopouzdanja i sa dobrim uspomenama i emocijama. Nekoliko puta ranije sam osvajao trofej, nadam se da ću nastaviti. – započinje šestostruki šampion Bersija.

Ovakvi turniri iziskuju maksimalan fokus i koncentraciju.

Jako je važno doći na teren na kom ste se uvek osećali dobro, to je bitno jer je tenis igra sa finim marginama, a to odlučuje ko će dobiti meč. Takođe često odlučuje i kako se osećate mentalno, da li se borite sa svojim unutrašnjim demonima i bitno je kako to utiče na rezultat. Ovde sam se uvek osećao dobro. – dodao je nekadašnji prvi reket sveta.

Novak Djokovic, Stefanos, TsitsipasAstana Open, Kazakstan 9.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Iako nije odigrao mnogo turnira, jesenji deo sezone bio je fenomenalan za Novaka.

Igrao sam na Lejver kupu, pobedio u Tel Avivu i Astani, igrao sam sjajan tenis. Gledajući na moje rezultate u dvorani, imao sam zaista mnogo uspeha bilo gde. Potrudiću se da to ostane tako, jer se i dalje dobro osećam. Trenirao sam, još ima nekoliko dana do prvog meča. – izjavio je Novak.

Dotakao je se i podloge u Bersiju za koju kaže da je ove sezone nešto brža.

Mislim da je dobra za servere, mislim da oni vole brže uslove. Za nekog ko voli da ostane pozadi i igra sa dosta spina, nije tako, oni vole da je sporije. Nema zlatne formule, da budem iskren. I gledajući sve te godine unazad, bilo je godina kada su bile jako brze, srednje brze, srednje spore ili spore, kao prošle godine. Sada bih rekao da je srednje brza. – zaključio je Đoković.

Nole će odbranu titule započeti od drugog kola duelom protiv boljeg iz susreta Švarcman-Kresi.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter