3
Evroliga

Foto: KK Crvena zvezda

POBEDITI REAL U MADRIDU: To iz Srbije može samo Zvezda! (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.22 u 19:34

Crvena zvezda gostuje Realu u Madridu u okviru četvrtog kola Evrolige, a ovo će biti 21. međusobni duel ove dve ekipe.

Prednost je na strani Reala, koji do sada ima 13 pobeda, dok su crveno-beli slavili 7 puta, od čega su čak 3 pobede izvojevane u Madridu. U poslednjem duelu ove dve ekipe, takođe je slavio šampion Srbije, kao i ABA lige, a rezultat je glasio 65:62 u Pioniru.

Pored poslednjeg, Crvena zvezda je slavila i u prvom duelu protiv slavnog Reala, a tada je ostvarena prva od tri pobede u Madridu. Sada davne 1973. godine, 24. januara, Zvezda je slavila rezultatom 77:74, a za to su najzaslužniji bili Rakočević i Slavnić sa po 20 poena.

Druga pobeda izvojevana u Madridu, desila se 1. decembra 2017. godine, rezultat je bio 87:83, a apsolutni heroj ovog meča bio je Pero Antić, koji je pogodio trojku u poslednjim sekundama utakmice.

Poslednji put, Crvena zvezda je u Madridu slavila ne tako davno, odnosno 18. januara 2021. godine, a tada je rezultat bio 79:77. Od srpskih klubova, sa Realom se susretao i Partizan, a zanimljivo je da crno-beli i Madriđani, takođe, imaju 20 međusobnih duela. Real je slavio na čak 18 mečeva, dok je Partizan bio bolji svega dva puta i to na domaćem terenu.

Ako neko ume sa Realom onda je to Crvena zvezda!

0
0
3 Komentara
  1. Lepo je sto se vas portal, u svim vestima i sportovima, jasno stavlja na jednu stranu. Samo nastavite, ljubi vas prvi brat

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter