1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

CRVENA ZVEZDA PREŽIVELA NOVI SAD: Odličnih 20 minuta u drugom poluvremenu dovoljno za pobedu nad Vojvodinom! (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.22 u 20:49

Sjajno drugo poluvremene Beograđana!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu na teškom gostovanju u Novom Sadu rezultatom 0:2 u okviru odloženog petog kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Prvo poluvreme prošlo je u velikoj borbi, koja je donela samo jednu pravu priliku.

Crvena zvezda je bila za nijansu bolji tim, ako ništa, barem zbog velike prilike koju je imao Katai.

Ipak, prvi su zapretili gosti. U šestom minutu Nemanja Nikolić je primio loptu u šesnaestercu gostiju, šutirao, ali je izblokiran od strane Aleksandra Dragovića.

Samo dva minuta kasnije, Zvezda je uzvratila. Primio je loptu Aleksandar Katai, šutirao sa nekih 20 metara, međutim, lopta je otišla preko gola.

Crveno-beli iz Beograda su imali par opasnijih napada, ali daleko od toga da su uspeli da ozbiljnije ugroze gol Lazara Carevića.

Sve do 37. minuta kada je veliku šansu imao Aleksandar Katai. Dobru loptu mu je uputio Pešić, a Zvezdin Magiko izašao sam ispred golmana koji se odlično postavio i uspeo da mu „skine“ ovaj udarac.

Do kraja poluvremena ostalo je 0:0.

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja. Prvi su zapretili domaći i to velikom prilikom u 47. minutu.

Busnić je centrirao sa leve strane, a Uroš Nikolić gađao glavom, ali na štetu crveno-belih iz Novog Sada lopta je završila na stativi umesto u golu. Bila je to i najveća šansa za Vojvodinu.

Samo tri minuta kasnije Kanga je raspalio sa preko 25 metara, a golman Vojvodine je loptu skrenuo u korner.

Od 52. minuta Crvena zvezda povela je golom Pešića. Bukari je vrlo lepo poslao loptu ka Erakoviću koji se ubacio u prazan prostor, centrirao i „u trepavicu“ pogodio Pešića koji je pogodio mrežu Carevića!

Već u sledećem napadu domaći su mogli do poravnanja. Dobro su probili po desnoj strani, ubacili loptu u šesnaesterac, ali je prvo Simić loše zahvatio loptu. Ona je došla do Uroša Nikolića koji nije šutirao preterano opasno te je to bila rutinska odbrana Milana Borjana.

Nije dugo prošlo, a Kanga je mogao da se upiše u strelce fenomenalnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Na njegovu žalost lopta je otišla preko gola Carevića.

Ipak, Gabonac se upisao u 61. minutu sa bele tačke. Nakon kornera jedan od igrača Vojvodine igrao je rukom u svom petercu. U prvi mah sudiji je to promaklo, ali ne i VAR-u. Nakon pogledanog snimka Milanović je dosudio kazneni udarac, a siguran je bio Gelor Kanga.

Veliku šansu za treći gol Zvezda je propustila u 84. minutu. Bukari je probio po strani ubacio loptu u srce šesnaesterca, Mitrović je vrlo inteligentno propustio loptu, a Ibrahim Mustafa je promašio šansu 1 na 1 protiv Carevića. Može se reći odlična reakcija crnogorskog golmana.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter