0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@juventusfc

VLAHOVIĆ I KOSTIĆ NAPADAJU MILAN: Srbi stižu na ‘San Siro’, evo gde i kada možete gledati veliki italijanski derbi! (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.22 u 21:51

Cele fudbalska Evropa nestrpljivo iščekuje sudar titana!

Od prvog trenutka kada je obelodanjen raspored utakmica fudbalskog nacionalnog šampionata Italije, jedan meč 9. kola ‘zapao je za oko’ svim obožavaocima najbitnije sporedne stvari u životu. Subota je definitivno namenjena za spektakl! Na velelepnu milansku građevinu, 8. oktobra, u terminu od 18 časova dolazi Stara dama iz Torina. Fudbaleri Milana ugostiće Juventus, a snage će sa trenerskih klupa odmeriti Stefano Pioli i Masimilijano Alegri.

Očekuje se da već od prvog minuta, na travnatu podlogu veličanstvenog ‘San Sira‘, istrče dvojica srpskih reprezentativaca. Neizostavni članovi Piksijeve kaznene ekspedicije, Dušan Vlahović i Filip Kostić, braniće boje gostujućeg sastava u nameri da vrate Juventus u borbu za Skudeto.

Aktuelni šampion, Milan, pred sobom ima težak zadatak kada je u pitanju odbrana titule. Konkurencija dugo godina unazan nije bila ozbiljnija, a Milanezi trenutno zauzimaju 5. poziciju sa 17 osvojenih bodova, tri manje u odnosu na prvoplasirani Napoli.

Juventus nakon osam odigranih kola ‘stoji’ nešto slabije kada je tabela Serije A u pitanju. Crno-beli u ‘džepu’ imaju 13 osvojenih bodova, što ih trenutno kotira na 7. mesto prestižnog takmičenja.

Oba šefa struke u ovom momentu jesu na mukama, i to ne slatkim, kada je u pitanju izbor igrača za predstojeću utakmicu. Kubure sa povredama kako domaćin, tako i klub iz Torina.

Pioli neće moći da računa na Kalabriju, Florencija, Ibrahimovića, Kjera, Manjana, Mesiasa i Salemakersa. Sa druge strane Alegri je uskraćen za usluge Akea, Di Marije, Kijeze, De Šilja, Žoržea, Pitersa i Pogbe.

Najbolje kvote za utakmicu nudi naš beting partner Efbet.

Pobeđuje Milan: 2.15

Nerešeno: 3.50

Pobeđuje Juventus: 3.65

Glavni arbitar utakmice biće visoko kotirani FIFA sudija Danije Orsato, koji iza sebe ima zavidno i bogato iskustvo na svetskoj fudbalskoj smotri.

U poslednjih pet međusobnih susreta Milan je zabeležio dva trijumfa, isto toliko puta je bilo nerešeno, dok je Stara dama slavila samo jednom, upravo na ‘San Siru‘ 6. januara 2021. godine. Dva prethodna duela završena su bez pobednika.

Svi ljubitelji italijanskog fudbala iz Srbije utakmicu mogu da gledaju na TV Arena Sport.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter