0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GORDAN PETRIĆ: Crvena zvezda je možda i bolja ekipa od Nice, ali sam mišljene promenio gledajući snimak protiv Kelna! (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.22 u 13:19

Šef stručnog štaba Partizana, Gordan Petrić na konferenciji za medije uoči drugog kola Lige konferencije izneo je svoja očekivanja.

Na samom startu, trener crno-belih je uporedio Nicu sa premijerligaškim timovima.

„Može Nica da se uporedi sa timom iz Premijer lige. Da ne pričam kojim konkretno, da se ne bi pravile priče, međutim, Vladimir Ivić mi je rekao da je sa Makabijem nedavno u kvalifikacijama imao problem. Biće zanimljiva utakmica, moraćemo da odradimo nekoliko zadataka“ rekao je Petrić, a onda krenuo sa analizom poslednje tri utakmice kluba iz Francuske.

„Posle poslednje koju je dobila 1:0 protiv Ajačija, delovalo mi je kao da nećemo igrati sa najjačim timom otkako sam ovde. Crvena zvezda je možda i bolja ekipa od Nice, ali sam mišljene promenio gledajući snimak protiv Kelna. Tad se tokom prvog poluvremena potvrdio moj stav, da bi se u drugom videlo da ima izuzetan sastav, tehnički potkovan i brz. Zato sam promenio mišljenje. Nica trenutno spava, može svakog časa da se probudi i stvori nam problem“ potom se dotakao trener Partizana razgovora sa Vladimirom Ivićem.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Preneo mi je da Francuzi dejstvuju u talasima. Po deset, 15 minuta deluju uspavano, posle čega prebace u veću brzinu. Moramo da odgovorimo na njihov i nametnemo naš stil igre. Iako su dobili poslednje dve utakmice nas strani, nisam primetio da su u gostima bolji. Igraju isto. Krenuli su slabije u odnosu na prošlu sezonu, dosta igrača promenili tokom prelaznog roka, možda trener luta sa postavkom, igrali su u jednom trenutku sa trojicom pozadi, poslednji put u formaciji 4-4-2, što znači da kod Favra postoji nesigurnost. Kao što je postojala i kod mene. Jedino sam siguran da neće igrati pod ručnom (kao što smatra Miloš Đelmaš, op. au), jer svi znaju koliko im Evropa znači“ jasan je Petrić, koji ne kalkuliše pred ovaj meč i želi pobedu.

„Nemamo šta da kalkulišemo na našem stadionu. Ako dobijemo imaćemo veće šanse da prezimimo, pošto poslednju igramo sa Česima kod kuće.Nadam se da su momci toga svesni, daćemo sve od sebe da se promeni i tradicija po kojoj nismo 24 godine na našem stadionu dobili tim iz Lige petice“ rekao je šef struke crno-belih, a onda se osvrnuo na igrače na koje (ne)računa. Belić neće biti u konkurenciji zbog crvenog kartona na prošlom meču, dok Menig nije trenirao sa ekipom u protekla dva dana.

„Da li će Holanđanin početi li ne videćemo kad se mi unutar strčnog štaba ispričamo. Belić će nedostajati, ima ko da ga zameni, ali moram najpre da pogledam trening. Sigurno ćemo izaći u sistemu prepoznatljivom u poslednjim prvenstvenim utakmicama“.

Na poslednja dva meča u Superligi Srbije, može se videti da se Partizan podigao, a dao je 11 golova za 180 minuta.

„Igrači su se podigli, ne samo protiv Mladosti, nego i protiv Zvezde, Kolubare… Počeli su da daju ono što mogu. Rekao sam da bih voleo da se opuste, rade ono što mogu. Bilo je lepih i stvari koje bi trebalo popraviti, pre svega mislim na branjenje prekida. Bitno je da ramena nisu više spuštena, već podignuta, momci su počeli da pričaju, smeju se. Te utakmice što su dobili u poslednje vreme dale su im svežinu i popravile raspoloženje. Vratili su se u normalu“ zaključio je Petrić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter