0
ATP

FOTO: Twitter/@carlosalcaraz

VLADAVINA NOVOG TENISKOG KRALJA MOŽE DA POČNE: Karlos Alkaraz osvojio svoju prvu grend slem titulu! (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.22 u 08:04

U finalu je pao Kasper Rud.

Teniski svet definitivno ima svog novog vladara. Karlos Alkaraz je u finalu US Opena savladao Kaspera Ruda 3:1 (6-4; 2-6; 7-6(1); 6-3).

Ovo je bio i direktan okršaj za prvo mesto za ATP listi, koje od danas pripada Alkarazu. Na taj način Karlos je postao najmlađi „broj 1“ u istoriji tenisa.

Rano je mladi Španac napravio brejk u prvom setu i uspeo da ga zadrži bez ikakvih problema do kraja istog.

Ako je uvodni set prošao bez neke drame i tenzije, ostatak meča je itekako ponudio sve to.

Kasper Rud je uspeo da od drugog seta počne bolje da čita servise protivnika, kao i da natera Španca da malo promeni način igre. Rešio je norveški teniser taj set u svoju korist sa ubedljivih 6:2.

Vrhunac drame videli smo u trećem setu. Alkaraz je vrlo brzo uspeo da brejkuje Ruda i povede sa 2:0, međutim istom merom je odmah uzvratio Norvežanin i došao do 2:2. Pri rezultatu 6:5 u trećem setu na servis Alkaraza, Rud je imao čak dve brejk i set lopte, ali je servis mladog Španca slušao u ključnim momentima. U taj-brejku čak 7:1 za Karlitosa i novo vođstvo u setovima.

Rud se borio, ali sve je nakon tog drugog seta išlo na stranu Karlosa, pa tako i četvrti set. Pri rezultatu 3:2 uspeo je da ga brejkuje za 4:2 i na kraju rutinski privede kraju set, a samim tim i meč i tako dođe do svoje prve Gren slem titule u karijeri.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter