0
Evrobasket

FOTO: FIBA

DONČIĆ SKROMAN NAKON MAESTRALNOG MEČA: Nisam im se ja desio, nego Slovenija!

Objavljeno: 07.09.22 u 10:56

Prvi poraz na tekućem šampionatu Evrope košarkaška reprezentacija Nemačke doživela je od Slovenije. Aktuelni šampion Starog kontinenta osvetio se domaćem sastavu za poraze u kvalifikacijama ua Svetsko prvenstvo. Predvođeni prvom zvezdom tima, Lukom Dončićem, Slovenci su slavili sa 88:80.

 

Dončić je meč završio sa učinkom od 36 postignutih poena, 10 uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja, a njegov indeks korisnosti iznosi 32, što je izazvalo sledeće komentare rivalske ekipe:

„Luka Dončić nam se desio“, odgovorili su Nemci na pitanje šta se dogodilo.

Ipak, Luka ima drugačije:

„Ne, ne… Nije im se desio Luka Dončić, desila im se Slovenija. Nisam sam samo ja igrao i ponosan sam na saigrače. U prve tri utakmice nisam igrao na nivou na kojem sam želeo. Svi gledaju u mene i Gogija (Dragića), moramo da vodimo ovaj tim, ali važno je da se držimo zajedno i u dobrim i u lošim vremenima. Samo tako možemo da pobeđujemo“.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

Tvrdi da se ide meč po meč.

„Izgubili smo od njih u polufinalu u Tokiju, bili četvrti, što je najgore, ali trudimo se da gledamo na to kao na pozitivno iskustvo. Finale je još daleko, idemo meč po meč“, zaključuje zvezda Dalas Meveriksa.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter