0
Evrokup

Ostoja Mijailovic (L) Dragan Bokan and Milija Vojinovic (R) Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

BUDUĆNOST HOĆE BOLJE SUĐENJE: Za fer nadmetanje ne smeju da sude arbitri iz istih država kao i klubovi!

Objavljeno: 04.09.22 u 14:40

Budućnost je prošle sezone svoje takmičenje u ABA ligi okončala u polufinalu, i to je prvi put da nakon mnogo godina, eliminacija, ili titula u jednom slučaju, podgoričkog kluba nije prošla bez polemike o suđenju u seriju. I pored toga, plavo-beli su se ovaj put oglasili povodom nacionalnog ključa koji bi trebao da obezbedi fer i korektno suđenje.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

„KK Budućnost Voli se i ranijih sezona zalagao za određivanje sudija za utakmice regionalnog takmičenja po takozvanom „nacionalnom ključu“. Smatramo da je jedini ispravni način delegiranja sudija da arbitri ne budu iz država/republika timova koji se nadmeću na utakmici, kako bi regularnost takmičenja bila na najvećem mogućem nivou. 

Za razliku od prethodnih sezona, kada nije bilo ovakvog ograničenja za određivanje sudija za mečeve, Budućnost Voli vjeruje da bi ovakvom odlukom podigli kvalitet takmičenja i smanjili bilo kakve nedoumice povodom izbora sudijskog trojca za utakmice ABA lige.

Budućnost je uvijek za odluke koje doprinose fer i sportskom nadmetanju na terenu“ , navodi se u saopštenju kluba, koje smo preneli u celosti.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter