0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLAVOLJUB ĐORĐEVIĆ ZA HS: ‘Zvezda je favorit, ali forma i kvalitet nisu ključni u derbiju! Pobeda crveno-belih je ogroman iskorak ka tituli!’ (FOTO)

Objavljeno: 29.08.22 u 18:15

Bivši as šampiona Srbije ima dvocifren broj večitih derbija u svojim nogama!

Sreda je sve bliža, a srpska fudbalska javnost ‘cupka nogama’ i nestrpljivo iščekuje prvi zvižduk sudije Mitića, odnosno znak za početak 168. večitog derbija. Sudar dva beogradska giganta, najtrofejnija kluba, zakazan je za 20 časova na stadionu u Humskoj ulici.

Fudbaleri Partizana, posle dva uzastopna trijumfa u nacionalnom prvenstvu, u nešto boljem raspoloženju nego na startu sezone, dočekuju večitog rivala u 9. kolu Mozzart bet Superlige Srbije. Crveno-beli u ‘komšiluk’ dolaze kao prvoplasirana ekipa na tabeli, jedina sa maksimalnim učinkom u takmičenju, te prilično za protivnike zastrašujućom gol razlikom 25:2. Sa druge strane, Zvezda nije u najboljem momentumu, s obzirom na nedavno ispdanje u plej-ofu za Ligu šampiona.

FOTO: STARSPORT

Oba tima su promenila šefove struke, pa su na mesta Dejana Stankovića i Ilije Stolice stigli Miloš Milojević, odnosno Gordan Petrić. Trener Partizana je ‘trgao’ tim koji pod njegovom komadnom beleži nešto bolje rezultate, a u poređenju sa kolegom iz Zvezde, imao je više vremena da upozna ekipu i dodeli joj svoj pečat u igri. Milojević je u Beograd stigao tek u subotu i istog dana je zabeležio trijumf na ‘Marakani‘, jer su njegovi puleni savladali Javor Matis sa 4:1.

Derbi, često nazivan najvećim fudbalskim praznikom u Srbiji, oduvek izaziva veliko interesovanje javnosti. HotSport je odlučio da kontaktira čoveka koji zna šta znači igrati, ali i pobediti u večitom derbiju. Nekadašnji as Crvene zvezde, danas uspešan fudbalski trener, Slavoljub Đorđević, odigrao je čak 10 derbija u svojoj karijeri – osam u prvenstvu i dva u Kupu.

FOTO: STARSPORT

Đorđević je u razgovoru za naš portal otkrio koga favorizuje pred 168. susret titana srpskog fudbala, kao i od kojih pojedinaca najviše očekuje.

SĐ: Derbi, kao derbi, uvek neizvestan do samog kraja. Nebitno je ko utakmicu dočekuje u kakvoj formi, jer ona nije važna u tih 90 minuta. Obe ekipe su promenile trenere. Miloš Milojević, kao i Gordan Petrić, debituju kada je večiti derbi u pitanju, pa je sasvim sigurno da su maksimalno motivisani. Crvena zvezda je favorit, ali ponavljam, to nije ključno u derbiju. Kada se osvrnemo na igrački kadar, poziciju na tabeli i kvalitet, sve su to stavke koje govore u korist crveno-belih. Zvezda bi pobedom mogla da napravi ogroman iskorak ka osvajanju titule, iako je još uvek rana faza sezone u pitanju. Sa druge strane, trijumf Partizan vraća u igru za trofej i smanjuje bodovni zaostatak. Ipak, smatram da Zvezda ima veće šanse – istakao je mladi stručnjak i otkrio od koga preti najveća opasnost kako za Milana Borjana, tako i za mladog Aleksandra Popovića:

SĐ: Kada su crno-beli u pitanju, bez razmišljanja izdvajam Rikarda Gomeša. On koristi svaku priliku da postigne gol. Tu je i novajlija Dijabate. Ima Partizan opasan napad, ali opasni su i iz ofanzivnog prekida, tu prvenstveno mislim na skok igru Vujačića i Saničanina. Crvena zvezda je skup ozbiljno kvalitetnih pojedinaca. Milojević u svakoj liniji tima ima barem dvojicu igrača koji mogu da reše ovakvu utakmicu. Svakako prvenstveno mislim na Kataija, Ivanića i Pešića, a nikako ne smem izostaviti Gelora Kangu. Svi su oni spremni da pogode u ovako važnim mečevima – zaključio je u razgovoru za HotSport Slavoljub Đorđević.

Mladi stručnjak je poslednji angažman imao na klupi Vojvodine, a prethodno je Radnik iz Surudlice vodio do najboljeg plasmana u Superligi, od osnivanja kluba. Tada je Evropa izmakla ‘za dlaku’, ali nije par godina ranije kada je omladice Crvene zvezde predvodio u Ligi šampiona. Kako otkriva za naš portal, ponuda ima, ali želi dobro da razmisli gde će nastaviti karijeru u budućnosti.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter