0
Evropske lige

FOTO: Leeds United @LUFC/ Twitter screenshot

LIDS PONIZIO ČELSI NA ‘ELAND ROUDU’: Rodrigo nastavio čarobnu seriju, Mendi se obrukao! (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.22 u 17:57

Iznenađenje na startu nedeljnog programa Premijer lige!

Fudbaleri Lidsa ugostili su Čelsi, na način koji su mogli samo da požele uoči utakmice 3. kola nacionalnog prvenstva Engleske. Plavci su na ‘Eland Roudu‘ dobili pravu ‘porciju’ golova u svojoj mreži, a domaćin je režirao iznenađenje i trijumfom od 3:0 osvojio ceo plen. Ekipa trenera Marša nastavila je sa odličnim izdanjima, te nakon tri odigrane runde ima sedam osvojenih od mogućih devet bodova.

Brojni sportski analitičari, pogotovo oni koji su detaljno posvećeni Premijer ligi, već su u drugom delu prethodne sezone ‘preselili’ Lids u Čempionšip. Kada je mladi američki stručnjak nasledio legendarnog Marsela Bijelsu, ekipa je osvežena, a ubrzo su na red došli i rezultati. Ostvaren je primarni cilj, opstanak u elitnom rangu je obezbeđen, pa se krenulo u formiranje tima za predstojeće izazove. Ponovo su bili potcenjeni na startu ovosezonskog takmičenja, a onda su vrhunskim rezultatima šokirali kritičare. Bez ikakve dileme, kao lider ovog sastava, izdvojio se fenomenalni Rodrigo. Španski as je za tri meča u četiri navrata matirao protivničke čuvare mreža.

Pred današnji duel sa Čelsijem, domaćinu se ponovo nisu davale značajne šanse. Pažnja je u potpunosti bila usmerena prema četi Tomasa Tuhela, koja je tražila trijumf, posle remija u derbiju sa Totenhemu, na kojem su doživeli veliku nepravdu.

Čelsi je već na startu pretio posle ‘mađioničarskih’ trikova i magičnih driblinga Rahima Sterlinga, koji je već za 50 sekundi našao put do gola, a loptu prosledio malo pored stative. Lids je pod komandom američkog stručnjaka odlučio da uzvrati oružjem Čelsija. Domaćin je uložio maksimum kako bi posed lopte držao u svojoj kontroli. Neretko su gosti uspevali da im pokvare planove, a najraspoloženiji za igru u redovima londonskog velikana, dvostrukog šampiona Evrope, bio je Rahim Sterling. Reprezentativac Engleske je ponovo majstorijama uspeo da se oslobodi čuvara, hirurški preciznim udarcem pogodi mrežu, ali gol je poništen zbog ofsjad pozicije u kojoj se našao.

Defanzivna linija, kao i vezni red Čelsija, često su opterećivali svog čuvara mreže povratnim dodavanjima. Eduard Mendi je konstatno morao da učestvuje u organizaciji napada, a to je funkcionisalo sve do 33. minuta. Lukavo su domaći fudbaleri vrebali svoju šansu, koju su dočekali kada se Mendi predugo poigravao sa loptom ispred gola. Brendon Aronson je uspeo da mu ukrade loptu i lagano je prosledi u mrežu.

Bio je to pravi šok za Tuhela i ekipu, od kog se još nisu ni oporavili, a već je usledio novi. Asistenciju Herisona u dupliranje vođstva pretvorio je neverovatni Rodrigo. Herison je levom nogom izveo slobodnjak, a Rodrigo je naleteo i glavom savladao Mendija.

Gosti su u drugih 45 minuta igre očekivano krenuli svim snagama u ofanzivu. Ipak, to Čelsiju nije donelo ni poboljšanje rezultata, naprotiv, Lids je uspeo da dođe do još ubedljivijeg trijumfa. Disciplinovana igra u oba pravca donela je domaćinu pravu senzaciju. Uloge su se ovog puta promenile. Rodrigo se našao u ulozi asistenta, a svoju sjajnu partiju pogotkom je krunisao Džek Herison, koji se našao na pravom mestu u pravo vreme.

Lids u narednom kolu dočekuje Brajton, koji je danas u Londonu na Olimpijskom stadionu bio bolji od Vest Hema sa 0:2. Ekipu Tomasu Tuhela u okviru sledeće runde očekuje susret sa Lesterom na ‘Stamford Bridžu’.

NAJNOVIJE VESTI IZ PREMIJER LIGE:

Rezultati:

Subota:

Totenhem – Vulverhempton 1:0

Fulam – Brentford 3:2

Everton – Notingem Forest 1:1

Kristal Palas – Aston Vila 3:1

Lester – Sautempton 1:2

Bornmut – Arsenal 0:3

Nedelja:

Lids – Čelsi 3:0

Vest Hem – Brajton 0:2

Njukasl – Mančester Siti – u toku

Ponedeljak:

21:00 Mančester junajted – Liverpul

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter