0
ATP

(191102) -- PARIS, Nov. 2, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain arrives at the court before the singles quarter-final match against Jo-Wilfried Tsonga of France at the Rolex Paris Masters 1000 held at the AccorHotels Arena in Paris, France, Nov. 1, 2019. (Photo by Aurelien Morissard/Xinhua)

NADAL O POVLAČENJU: Karijera mi je bila u pitanju, ne smem da rizikujem

Objavljeno: 08.07.22 u 08:58

Rafael Nadal, španski teniser, povukao se sa Vimbldona.

Zbog naprsnuća mišića, Bik sa Majorke je odlučio da prekine nastup na trećem grend slemu u sezoni, te je morao da preda meč polufinala protiv Nika Kirjosa i pre početka meča.

Šampion Rolan Garosa i Australijan opena je u meču sa Tejlorom Fricom prevazišao koje je imao tokom više od četiri sata igre, ali sada to nije mogao da učini.

Istakao je da je odustao zbog straha o ugroženosti karijere.

– Najopasnija stvar koja može da se desi danas je da završim karijeru, ali ipak mislim da će stvari ići na bolje, bez sumnje. Ipak, ne smem da rizikujem da igram polufinale i ostanem dva ili tri meseca van terena, bez takmičenja, to bi za mene bilo jako teško. Ako se desi, desi, ali se neće desiti zato što stvari nisam radio na odgovarajući način, kaže Nadal.


Dodaje i da je ponosan zato što je uspeo da pobedi u četvrtfinalu u teškoj situaciji.

– Nisam želeo da se predam usred meča četvrtfinala. Našao sam način da ga završim i to je nešto na šta sam ponosan. Na početku sam igrao na veoma visokom nivou. Zbog toga se sada osećam gore jer sam osećao da bih igrajući na tom novu imao šansu. Ali, kada se potvrdi da imate povredu, onda donosite odluku misleći na svoje zdravlje i budućnost, poručio je teniser iz Manakora.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter