5
AdmiralBet ABA Liga

Nikola Kalinic (L) and Uros Trifunovic Partizan v Crvena Zvezda-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 06.03.2022. foto: Marko Djokovic/Starsport.rs ©

CRVENA ZVEZDA IZDALA SAOPŠTENJE: ‘Našim primerom, u što hitnijem roku i ostali koji duguju višestruko više da se oglase!’

Objavljeno: 17.06.22 u 17:21

Vrlo transparentno!

Crvena zvezda je u prethodnom periodu vrlo transparentno obavestila sve o finansijskom poslovanju svog kluba. Danas su putem saopštenja pozvali i ostale da urade to isto:

‘KK Crvena zvezda mts, obaveštava javnost, da je kao i što je najavio, nastavio da izmiruje svoje obaveze prema državi u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima.

KK Crvena zvezda koji je u utorak u potpunosti i do najmanjih detalja objavio svoja dugovanja (koja se isključivo odnose) za PDV i u periodu od 01.01.2021 do 03.06.2022.godine (iznos za PDV je tada bio 67.335.395,00 dinara) uplatio je u sredu sumu od 6.582.416,00 dinara ili 55.972,00 evra, a u petak i deo duga u iznosu od 2.000.000,00 dinara ili 17.006,00 evra. To praktično znači da je ukupna suma umanjena za 8.582.416,00 dinara ili 72.978,00 evra, i ona sa današnjim danom iznosi 58.752.979,00 dinara!

Dejan Radonjic Nebojsa Covic Aba liga finale Crvena Zvezda – Partizan ABA Liga Beograd, Srbija 6.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KK Crvena zvezda je dugi niz godina najtransparentniji klub i svoje finansijsko poslovanje je u više navrata do detalja dao na uvid javnosti (februar jun), a ovom prilikom podsećamo javnost da je u prethodnom periodu od 10 godina klub na ime poreza platio iznos (koji je uvećan sa nove dve uplate) na sumu od 7.094.565,00 evra!

Crvena Zvezda v Mega-Kosarkaska Liga Srbije Season 2021-2022
Beograd, 14.06.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Očekujemo da će našim primerom (i to u što hitnijem roku) krenuti ostali pravni subjekti koji su pomenuti u opravdanoj analizi ministra finansija Siniše Malog koji duguju višestruko veće iznose (u milionima evra) na ime neplaćenog poreza svojoj državi i građanima Republike Srbije.

Ovom prilikom apelujemo na medije i javnost da prestanu da nas svrstavaju u istu grupu sa drugima, a ovo saopštenje je odgovor na česta pitanja koja nam se postavljaju ovih dana kroz razne medije „kada će KK Crvena zvezda da plati zaostali dug“?

Nathan Wolters Alen Smailagic Partizan – Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 3.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KK Crvena zvezda mts koji delima, a ne rečima pokazuje zašto je uspešan sportski kub (koji je mogao i više u međunarodnim okvirima da se ponašao poput drugih i usmeravao sav novac isključivo na teren), sada očekuje da se ta pitanja pitanja postavljaju drugima, najmanje KK Crvena zvezda koji i duguje – najmanje!

Kao što je najavljeno, o svim daljim aktivnostima, uplatama (koje će biti u skladu sa platežnom moći kluba) i dugu za PDV, klub će blagovremeno obaveštavati javnost.’ – stoji u saopštenju kluba.

0
0
5 Komentara
  1. Ovo smo bre Covicu culi vec 100 puta. Daj neke podatke za FK CZ. Ovo su i vrapci naucili da ti dugujes manje od Partizana kao i da si ti znao kako da iskoristis ptravo da ti otpisu dugove jer je drzavna banka kojoj si dugovao kredite ugasena pa su i dugovanja nestala.

    0
    0
    Odgovori
  2. Vucic doveo 6 boksera iz bivseg SSR-a na teret Srbije i sve uclanio u bk CZ…Ispade da drzava placa a CZ jede kajmak… Tako i Covic, tako i Terzic.. U ovo vreme i ovim trenucima vrsi se konacna likvidacija VK Partizan… Ova vlast mu je na prevaru ukinula sponzore cime se on zaduzio bez mogucnosti vracanja. Pre dve godine, na pritisak javnosti, vlast je pomogla VKP da stane na noge..Sada, posle izbora, VKP je bez sredstava,… Vise od 10 prvotimaca je napustilo klub, sa tendencijom daljeg osipanja i gasenja kluba.. Predsednik JSD Partizan Vucelic, bezbrizno seta m.da po sns pisuci pesme o Vucicu, i prateci JSD Partizan u nestanak… Ko je u mogucnosti da prvo „udari“ po Vucelicu grobarska mu je obaveza da to uradi….Nazalost, ulica mora da brani JSD Partizan.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ko vam je dao pare da uplatite deo poreza . Isti oni koji procenjuju da Partizan ima 10 puta veci dug. Još od Vremena Djilasa koji vam je skinuo 17 mil evra duga filuju vas država i grad našim parama, gradjana Bg i ove države. Ničija nije gorela do zore, budi tu Coki

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter