0
ATP

FOTO: STARSPORT

VIMBLDON NE ODUSTAJE: Turnir potvrdio odluku – bez Rusa i Belorusa u Londonu

Objavljeno: 09.06.22 u 08:38

Iako je postojala nada da bi moglo da dođe do zaokreta, to se nije dogodilo.

Čelnici Vimbldona potvrdili su ranije donetu odluku da ruskim i beloruskim teniserima zabrane učešće na grend slem turniru u Londonu, kao još jednu od sankcija zbog rata koji se vodi u Ukrajini.

Zbog toga je regovao ATP i ovaj turnir bodovno, učinio nebitni, jer se bodovi od ove godine neće računati, a od prošle se brišu, ali to nije pokolebalo čelnike trećeg grend slema u sezoni.

– U ime Ol Ingland kluba i organizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima. Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu, navodi se u saopštenju Vimbldona, i dodaje:

– Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevstva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način.

Nakon ovoga, jasno je da na Vimbldonu nećemo gledati neke od najboljih tenisera, poput Danila Medvedeva, od ponedeljka prvog igrača sveta, te Andreja Rubljova (8), ali i teniserke kao što su Arina Sabalenka (6) i Beloruskinja Viktorija Azarenka (19) koja je u Londonu dvaput stigla do polufinala.

Da podsetimo, Vimbldon će početi 27. juna i trajaće do 10. jula.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter