0
Fudbal

Serbia’s Mihailo Ristic during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Serbia and Portugal, at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, Serbia on March 27, 2021. 27.3.2021. Mart 27. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MALO ŠALE NIJE NA ODMET: Ristić na konferenciji za medije spomenuo Lisabon, a onda je Piksi ovom rečenicom nasmejao sve do suza!

Objavljeno: 04.06.22 u 17:20

Mihailo Ristić pred sutrašnji meč sa Slovenijom.

Pred izabranicima Dragana Stojkovića Piksija sutra uveče je novi izazov, pošto će se ‘orlovi’ u meču drugog kola Lige nacija sastati sa Slovenijom.

Mihailo Ristić je jedan od igrača koji će verovatno dobiti šansu u nedelju uveče na stadionu Rajko Mitić:

Poraz od Norveške nije uticao na ambijent i raspoloženje u našoj ekipi. Atmosfera i timski duh koji su nas krasili na putu ka Svetskom prvenstvu prisutni su i dalje, što na uliva ogroman motiv pred duel sa Slovenijom. Ako budemo na svom nivou, a nema razloga da bude drugačije, ne strahujem za rezultat u naredne tri utakmice. Srbija igra fudbal koji je lep za oko, moje je da budem spreman i da odgovorim zahtevima Mistera ukoliko donese odluku da mi pruži šansu. Verujem da za mene ima mesta u sistemu koji igra naša reprezentacija. Promenio sam klub i prvi put osećam da sam tamo gde treba da budem i gde se osećam srećno i zadovoljno. Benfika je sredina u kojoj mnogo kockica mora da se složi da bi neki fudbaler uspeo da iskaže sav svoj potencijal. Pošao sam putem nekih svojih drugara i verujem da ću opravdati očekivanja čelnih ljudi i navijača lisabonskog tima – rekao je Ristić i dao šlagvort selektoru Stojkoviću da se priseti nezaboravne večeri na stadionu Da Luš u novembru prošle godine:

Srbi generalno vole Lisabon. Baš ga vole. Ja sam obećao Mihailu da ću doći da ga gledam na nekoj utakmici. Pa moram da pratim formu svojih igrača, jel tako. Tim pre što mi je Lisabon ostao u predivnoj uspomeni.

Ristić se osvrnuo i na atmosferu na tribinama stadiona Rajko Mitić tokom meča sa norveškom:

– Iskreno, očekivao sam više navijača. Ako neka generacija zaslužuje podršku, onda je to naša. U svakom slučaju, lepo je bilo videti porodice na tribinama i čuti navijanje tokom svih 90 minuta. Meni je posebno drago što je 50 klinaca iz Školice fudbala u kojoj sam stasao i fudbalski se obrazovao, došlo na stadion da navija za Srbiju. Za mene je to velika satisfakcija i nadam se da će doći u još većem broju protiv Slovenije.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter