0
Domaći fudbal

Zvezdan Terzic Fudbal-Super League Season 2021/2022 Proleter Novi Sad v Crvena Zvezda Novi Sad, 20.02.2022. foto: Starsport.rs ©

‘ZVEZDA JE OZBILJNIJI KLUB’: Terzić otvoreno govorio o Partizanu, pa otkrio koji igrači nisu opravdali očekivanja!

Objavljeno: 01.06.22 u 15:21

Terzić ima razloga da bude zadovoljan.

Kada se osvrne iza sebe, Zvezdan Terzić ima razloga da bude ponosan na sve što je uradio na Marakani. Klub iz Ljutice Bogdana iz sezone u sezonu ostvaruje velike uspehe, a generalni direktor crveno-belih smatra da je Zvezda ozbiljniji klub od Partizana.

Naravno da smo u velikoj prednosti, ne volim da komentarišem Partizan u negativnom kontekstu. Zvezda se pokazala godinama da je ozbiljniji klub, sa ozbiljnijim rukovodstvom, sa 5 uzastopnih titula, potpisali smo novi ugovor sa našim trenerom, imaju kostur tima, oni su ostali bez kostura tima, imaće novog trenera, nove igrače, u lošem ambijentu. Ne radujem se što ovo kažem, Partizan bi trebalo da bude konkurentniji. Kod njih je bilo 3.000 na poslednjoj utakmici, kod nas 43.000 – rekao je Terzić, pa dodao:

U novu sezonu ulazimo još jači i moćniji, ali ne smemo da se opuštamo. Zvezdu je koštalo mnogo opuštanje, skupili smo se, navijači su na -5 rekli mi verujemo, ja sam rekao da odlazim iz kluba ako ne budemo šampioni, rekao sam da sam ja kriv po komandnoj odgovornosti. Bez obzira što su mi mnogi rekli da Zvezda ne može uvek da bude šampion, ja želim da Zvezda uvek bude šampion.

Terzić je potom govorio i o finansijskim prilivima.

– Naša matematika je jasna, mi godišnje sa Gaspromom i Telekomom i nekim manjim sponzorima imamo 10 miliona evra, pet od ulaztnica i milion od TV prava. Računamo na 15 miliona evra od prodaje igrača i 12 do 15 miliona evra od Evrope. To je naš priliv novca.

Zvezda će u letnjem prelaznom roku tražiti sledeće igrače:

Tražimo špica, krilo, zadnjeg veznog i štopera. Mlade i brze. Potreban naam je širok roster. Crvena zvezda mora da podiže svoje ciljeve, a to možemo sa boljim igračima i timom.

Pregovori sa Sanogom i dalje traju…

– Sanogo je zahvalan igrač koji je potreban klubu, pregovaramo oko novog ugovora. Nadam se da ćemo uskoro da nađemo zajednički jezik.

Otkrio je Terzić koji igrači nisu ispunili očekivanja.

– Zvezda je težak klub. mnogi su došli, ali se nisu snašli. Jedan od takvih je Falko. Mislim da će da se vrati u Italiju tokom leta. Živković ima ugovor. Više sam očekivao od njega. Ne zna da se nosi sa pritiskom koji Zvezda sa sobom nosi.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter