0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan - Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PARTIZAN SLAVIO NAKON VELIKE DRAME: Davidovac promašio produžetak, Panter heroj! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 01.06.22 u 23:27

Duel koji su svi dugo čekali!

U okviru treće utakmice finala ABA lige snage su odmerile ekipe Partizana i Crvene zvezde. Nakon prve dve utakmice beogradski „crveno-beli“ imali su prednost 2:0. U prepunoj hali „Aleksandar Nikolić“ viđena je fenomenalna atmosfera.

Partizan – Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na zagrevanju pre utakmice viđenu razočaravajuće scene, kada su se igrači Zvezde našli na udaru navijača Partizana, a sve informacije i snimak događaja možete videti – OVDE!

https://twitter.com/ABA_League/status/1532078241334558720

Utakmicu je sjajno otvorio Dalas Mur sa dva pogotka van linije 6.75, ali je Crvena zvezda uspela odmah potom da nađe ritam i zadrži priključak. Košarkaši Partizana izašli su od samog starta vrlo agresivno, sa presingom preko celog terena. Nekoliko grešaka na obe strane terena učinilo je da padne ritam utakmice, ali želja i borbenost nisu izostajali niti jednog momenta.

Partizan – Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Start druge deonice pripao je Zvezdi koja je pre svega preko sjajnog Dobrića uspela da dođe do prednosti. Fenomenalan potez priredio je Alen Smailagić kada je ‘otpadak’ Kevina Pantera pokupio u vazduhu i snažno zakucao!

Partizan – Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Rezultat je većim delom bio veoma izjednačen.. Veoma ljuti na sudije bili su sa klupe Crvene zvezde, što je rezultiralo tehničkom greškom za šefa stručnog štaba – Dejana Radonjića. Krajem druge deonice Partizan je uspeo da stekne nešto veću prednost nego što je to bio slučaj tokom većeg dela prvog poluvremena.

Treća deonica počela je u sjajnom ritmu i još boljoj energiji koju su nam doneli ‘večiti rivali’! Crvena zvezda je serijom poena uspela je da se vrati u potpunosti i ponovo utakmicu uvede u rezultatski egal, pa čak i da povede! Partizan je odmah potom utakmicu uveo u ‘rezultatsku klackalicu’. Krajem treće deonice preko Ognjena Dobrića – Zvezda je stigla do šest poena prednosti.

Poslednju deonicu Partizan je nešto energičnije otvorio, a posebno zanimljivo je bilo videti da je Zvezda za manje od tri minuta uspela da uđe u bonus! Domaći sastav je to iskoristio i ubrzo se potpuno rezultatski vratio u utakmicu, preko pre svega Avramovića, ali i Kevina Pantera.

Izabranici Željka Obradovića veći deo poslednje deonice proveli su igrajući veoma agresivnu odbranu, na šta Crvena zvezda nije imala odgovor, a sve to rezultiralo je dobrim potezima u napadu ‘crno-belih’.

Bitnu trojku pogodio je Dalas Mur na nešto više od tri minuta pre kraja i tim pogotkom je Partizan vratio prednost. Zvezda se ubrzo vratila, ali je meč prelomio Kevin Panter trojkom na isteku napada, kao i sjajnom odbranom nekoliko momenata pre toga! Sudije su napustile teren nakon što su Grobari ubacili veliku količinu predmeta, ali su se vratili nakon što je ispražnjen jedan deo hale!

Partizan – Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan – Crvena zvezda 70:67

KKP: Panter 22p, Avramović 14p
CZV: Dobrić 20p, Davidovac 19p

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter