0
ATP

FOTO: Twitter/@rolandgarros

U PARIZU SE DRŽE PRAVILA: Ruski teniseri na Rolan Garosu!

Objavljeno: 12.05.22 u 16:43

Bilo je dilema, ali sada su otklonjene!

Sjajnu sezonu na šljaci gledamo ove godine, nekoliko sjajnih turnira je iza nas, a u toku je i Masters u Rimu, gde deluje da Rafael Nadal i Novak Đoković vrše konačne pripreme za ono glavno, a to je Rolan Garos. Dugo je bila dilema da li će ruski i beloruski teniseri moći da nastupaju u Parizu, ali Ameli Morezmo, direktorka turnira, otklonila sve dileme.

Veoma je komplikovana situacija kada su u pitanju ruski i beloruski sportisti, ali držaćemo se pravila. Ako se ponašaju neutralno mogu da igraju na Rolan Garosu – izjavila je Morezmo i dodala:

Fer odluku doneti je nemoguće. Držimo se onoga što su evropske i svetske vlade odlučile u martu. Ruskim i beloruskim timovima zabranjeno je da se takmiče, ali ne i sportistima pojedincima dokle god se ponašaju neutralno. I toga ćemo se striktno držati. Ukoliko iko od njih bude u medijima davao izjave koje se tumače kao podrška Vladimiru Putinu, sasvim sigurno će biti sankcija – zaključila je ona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter