0
ATP

FOTO: STARSPORT

PA OVO JE FENOMENALNO: Vimbldon doneo sjajnu odluku, Novak Đoković može da igra iako nije vakcinisan!

Objavljeno: 26.04.22 u 17:50

Iz Engleske nam ovog utorka stižu fantastične vesti.

Uprkos tome što nije vakcinisan, prvi reket sveta Novak Đoković učestvovaće na predstojećem Vimblodnu, i tako će imati priliku da brani titulu na čuvenom turniru.

‘Dejli mejl’ prenosi da je ‘Ol Ingland klab’ potvrdio da će i nevakcinisani učesnici moći da igraju na Vimbldonu.

Podsetimo, srpski as je imao velikih problema u Australiji na početku ove godine, ali sada sa takvim neprijatnostima se neće suočavati u Engleskoj.

Na prestižnom Gren slem turniru ove godine neće moći da učestvuju ruski i beloruski teniseri.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je postavila direktive za sportska tela i događaje u Britaniji sa specifičnim ciljem ograničavanja uticaja Rusije. Razmotrili smo opširno dostupne opcije. To su u stvari dve opcije: odbijanje prijava ili dozvoljavanje dolaska, ali samo uz posebne izjave (protiv invazije Ukrajine) pojedinih tenisera i teniserki. Razmatrali smo širok spektar faktora. Nakon dugog i pažljivog razmatranja, došli smo do dva čvrsta zaključka. Prvo, čak i kada bismo prihvatili prijave (od ruskih i beloruskih igrača) sa pisanim izjavama, rizikovali bismo da njihov uspeh ili učešće bude iskorišćeno u korist propagandne mašinerije ruskog režima, što nismo mogli da prihvatimo. Drugo, dužnost nam je da osiguramo da nikakve akcije ne bi dovele igrače ili njihove porodice u opasnost. Razumemo i duboko žalimo zbog uticaja koji će ovo imati na sve pogođene ljude. Verujemo da smo doneli najodgovorniju moguću odluku. Verujemo (s obzirom na vladine smernice) da ne postoji održiva alternativa u ovoj zaista izuzetnoj i tragičnoj situaciji – kazao je Jan Hjuit.

Inače, Novak Đoković je Vimbldon osvojio šest puta, a prethodne godine u finalu je bio bolji od Matea Beretinija.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter