0
ATP

FOTO: Twitter/@rolandgarros

RUSI I BELORUSI NEĆE IGRATI NA ROLAN GAROSU: Pariz i Rim razmatraju zabranu igranja!

Objavljeno: 25.04.22 u 15:48

Nastavljaju se sankcije na svim poljima!

Juče je bilo punih dva meseca kako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, pa u skladu s tim, trpi posledice u vidu sankcija svim sferama društva. Sportski timovi iz te zemlje nisu pošteđeni, ali od skoro ni pojedinačni sportisti nemaju preveliku naklonost. Nakon Vimbldona, razmatra se da igračima iz Rusije i Belorusije ne bude dozvoljen nastup na Rolan Garosu, ali i Rimu.

„Italian Open organizatori čekaju da vide da li će igrači iz Rusije i Belorusije imati dozvolu da se takmiče. Sa samo dve nedelje do početka turnira, italijanska vlada razmatra legalnu interveciju kao potporu odluci Vimbldona“, navodi Stjuart Frejzer koji takođe napominje:

„Takođe ima nagoveštaja da Frenč Open dođe pod politički pritisak da zabrani igračima iz te dve zemlje da igraju sada kada su predsednički izbori prošli. Uz ATP i WTA koji drže sastanke, očekuje nas interesantna nedelja“, zaključio je on.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter