0
ATP

FOTO: Starsport

‘NOVAK ĐOKOVIĆ JE NA NAŠOJ STRANI’: Teniski savez ‘glasno’ odgovorio Vimbldonu!

Objavljeno: 22.04.22 u 20:22

Biće zanimljivo ko će odneti pobedu van terena!

Teniski savez Belorusije izdao je saopštenje povodom informacija koje su izašle u javnost, a tiču se suspenzije ruskih i beloruskih tenisera sa Vimbldona!

‘Ovakvi destruktivni postupci ni na koji način ne doprinose rešavanju sukoba, već samo podstiču mržnju i netrpeljivost na nacionalnoj osnovi. ATP i WTA su već oštro kritikovali odluku da se sportisti uklone sa turnira, odluku su osudili i istaknuti sportisti poput Novaka Đokovića i Martine Navratilove. Odluka je u suprotnosti sa zajedničkim stavom međunarodnih teniskih organizacija koje su omogućile igračima Belorusije i Rusije da u pojedinačnim takmičenjima budu u neutralnom statusu. Očigledno je razlog za tako tešku odluku bio direktan pritisak britanske vlade, na primer, izjave ministra sporta Najdžela Hadlstona o potrebi da se beloruskim i ruskim teniserima dozvoli učešće na turniru tek nakon potpisivanja specijalne deklaracije koja osuđuje specijalnu operaciju i daje garancije da sportisti ne podržavaju trenutnu vlast u svojim zemljama i da ne dobijaju javna sredstva.’ – stoji u saopštenju, a za sam kraj su dodali:

‘Pritisak i diskriminacija po nacionalnoj osnovi od strane britanske vlade, koja istovremeno široko propagira borbu protiv rasizma, pokazuje politiku dvostrukih standarda koju rukovodstvo zemlje primenjuje prema sportistima Belorusije i Rusije!’

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter