0
ATP

FOTO: Twitter/@Wimbledon

BRITANCI DONELI KONAČNU ODLUKU: Bez Rusa i Belorusa i zvanično na Vimbldonu!

Objavljeno: 20.04.22 u 21:43

Presekli na Ostrvu!

Već nekoliko dana se spekuliše da će najveći teniski turnir zabraniti ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju na njemu usled napada koje njihova zemlja sprovodi u Ukrajni, pa je danas i zvanično došla potvrda za ta nagađanja. Na sajtu Vimbldona piše sledeće.

„U ime Ol Ingland kluba i otganizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima.

Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu. Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevtsva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način.

Imajući sve to u vidu, sa dubokim žaljenjem doneli smo odluku da ne dozvolimo nastup ruskim i beloruskim sportistima na Vimbldonu 2022″, navedeno je u saopštenju Vimbldona.

Prvi čovek Ol Ingland kluba, Ian Hjuit, naveo je da može doći do promene stava u slučaju „značajne promene situacije“. Vimbldon počinje 27, juna, a među prvih 100 na ATP i WTA listi je 12 ruskih i beloruskih sportista.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter