0
ATP

FOTO: Screenshot

SENZACIJA U MONTE KARLU: Nakon Đokovića još jedan od favorita ispao, Korda bolji od Alkaraza!

Objavljeno: 13.04.22 u 14:33

Šta je ovo bilo!

Španski teniser Karlos Alkaraz poražen je od AmerikancaSebastijanaKorde posle nešto više od tri sata tenisa sa 2:1, a rezultat po setivoima bio je 7:6 (7-2), 6:7 (5-7), 6:3. Ovo je svojevrsna mini-senzacija, jer  je nakon osvajanja Majamija i neigranja Nadala, Alkaraz upravo bio među najužim favoritima za trofej, ali poput Novaka Đokovića, i mladi Španac se vraća kući nakon samo jednog meča.

U prvom setu oba tenisera su imala ogroman problem sa servisom, pa je u poslednjih sedam gemova viđeno čak šest brejkova. Ipak, Korda je pokazao veću koncetraciju u 13. gemu, i uzeo taj-brejk i prvi set sa svega dva izgublljena poena. U drugom setu viđena su četiri brejka u prvih sedam gemova, Alkaraz je imao priliku da ranije uzme set i izjednači, ali otišlo se ponovo u taj-brejk gde je ovaj put uspešniji bio Španac nakon velike borbe.

Treći set je bio podjedanko težak za oba. Karlos je odmah na startu uzeo brejk Amerikancu, ali Korda se nije predavao, pa je vratio brejk ubrzo. Nakon toga Alkaraz je pritisako, ipak bezuspešno, da bi on u poslednjem servis gemu izgubio svoj servis, i dopustio Kordi da servira za meč. To sin legendarnog Čeha nije propustio i plasirao se u narednu rundu Mastersa.

Tamo ga čega pobednik duela između Tejlora Frica i Marina Čilića.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter