0
ATP

FOTO: Twitter/@MiamiOpen

ALKARAZ ODMEREN NAKON NEOČEKIVANOG PORAZA: „Mogao sam da pobedim, niko nije umro“!

Objavljeno: 13.04.22 u 16:54

Ima sve obrise velikog šampiona!

Španski teniser Karlos Alkaraz poražen je od AmerikancaSebastijana Korde posle nešto više od tri sata tenisa sa 2:1, a rezultat po setivoima bio je 7:6 (7-2), 6:7 (5-7), 6:3. Ovo je svojevrsna mini-senzacija, jer  je nakon osvajanja Majamija i neigranja Nadala, Alkaraz upravo bio među najužim favoritima za trofej, ali poput Novaka Đokovića, i mladi Španac se vraća kući nakon samo jednog meča. Ipak to nije previše pogodilo mladog tenisera koji je dao sasvim odmerenu izjavu.

„Konferencije za medije su deo našeg posla. Moramo da se nosimo s porazima što je bolje moguće. Mislim, to je poraz – niko nije umro. Sledeće nedelje već stiže nova prilika. Neka pitanja možda bole, ali to je deo našeg posla“, kaže Španac.

Navodi da je i pored sjajne forme, teško prilagoditi se.

„Nikada prelazak na šljaku nije lak, a prvi meč pogotovo je težak, još sa izvrsnim igračem kao što je Sebastijan. Duvao je i vetar. Drugačiji je tenis na šljaci – poeni su duži, igra se sa više spina, više ima klizanja. Zato je potrebno malo vremena za navikavanje“.

Ne pogađa ga previše šta pričaju drugi.

„Malo jesam razočaran sobom jer sam imao šanse da pobedim. Nekaa je dobro i proživeti ovakve poraze. Nisam stvarno razmišljao o očekivanjima drugih ljudi, koncentrisan sam jedino na sebe. Već sam spreman da se vratim na trening“, zaključuje Alkaraz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter