0
ATP

FOTO: Twitter/@DjokerNole

OVAKO STVARI STOJE PRED SEZONU NA ŠLJACI: Đoković sve bliže ultimativnom rekoru, Medvedev samo 10 bodova iza!

Objavljeno: 01.04.22 u 18:07

Vrh ATP liste niakd zanimljviji!

Danil Medvedev je na Mastersu u Majamiju nije uspeo da se plasira u polufinale i tako dođe do novog zasedanja na vrh ATP rang-liste, bolji od njega je bio Hubert Hurkač. Iako nije uspeo da preuzme prvu poziciju na listi, smanjio je razliku u odnosu na Novaka, koji sada beži samo 10 bodova.

Ipak sada sledi sezona na šljaci prema kojoj Rus ima ogromnu averziju, pa nije za očekivati da i pored ogromnog broja bodova koje Đoković brani sa ove podloge, Medvedev uspe da ga prestigne. Uglavnom, Novak će u naredna dva meseca braniti 3.530 bodova, nasuprot 790 poena koliko je Danil skupio prošle godine. Ali i pored ogromen bodovne razlike koju brane jedino veliki kiks Đokovića može dovesti do pomeranja da vrhu.

Što se tiče ultimativnog rekorda broja nedelja na vrhu liste Đoković će biti sigurno na prvom mestu do 11. aprila, što je tačno sedam godina kada se saberu sve nedelje. To bi značilo da će minimum imati 364 nedelje provedene na vrhu,  što je 13 manje od Štefi Graf, a nedostaje mu još nešto više od tri meseca da pomeri i tu granicu.

Novak je prošle godine osvojio RG i drugi turnir u Beogradu, igrao je finale Rima, dok je na domaćem terenu u Monte Karlu izgubio već na početku turnira od Danijela Evansa.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter