1
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Radnik v Partizan Surdulica, 21.03.2022. foto: Starsport.rs ©

NASTAVLJA SE TRKA IZMEĐU ZVEZDE I PARTIZANA: ‘Parni valjak’ se jedva izvukao u Surdulici, očekuje nas velika drama u borbi za titulu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.03.22 u 18:58

Crno-beli preokrenuli, pa slavili u Surdulici.

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik u Surdulici nakon preokreta rezultatom 2:1 i tako se ponovo izjednačili sa Crvenom zvezdom na prvom mestu na tabeli po broju bodova.

Utakmica je počela sa nešto mirnijim tempom, pa većeg uzbuđenja nije bilo sv:e do 6. minuta, kada se u šansi našao Slobodan Urošević. Posle jednog slobodnog udarca, Natho je proigrao levog beka Partizana, koji je glavom neprecizno šutirao. Nisu uspeli crno-beli da nametnu svoj ritam na početku utakmice, a za to su najzaslužniji bili defanzivci domaće ekipe, koji su maestralno radili svoj posao.

FOTO: Starsport

Radnik je prvu priliku na meču imao u 18. minutu, slobodan udarac izveo je Babić, lopta je prošla pored trojice igrača domaće ekipe, ali na sreću Partizana, niko nije uspeo da loptu prosledi u mrežu.

Najveću šansu u prvom delu igre Partizan je imao u 22. minutu, Vujačić je sjajno skočio posle kornera, uputio jak udarac glavom ka protivničkom golmanu, ali je Ranđelović maestralnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

FOTO: Starsport

A onda u 28. minutu usledio je šok za četu Aleksandra Stanojevića. Radnik je došao u vođstvo preko Uroša Milovanovića, koji je iskoristio sjajan centaršut sa leve strane, i glavom matirao Nemanju Stevanovića. Inače, vredi pomenuti da je Milovanović najbolji strelac Radnika.

Sreća Surduličana nije dugo trajala, pošto je četa Aleksandra Stanojevića izjednačila posle svega sedam minuta. Tada je Menig sjajno prošao po desnoj strani, uposlio Terzića, koji nije ispred sebe nije imao težak zadatak.

Rezultat je ponovo mogao da se promeni u 40. minutu. Lutovac je poslao jak centaršut po zemlji sa desne strane, a lopta je prošla između Rikarda i dalje stative, pa je vrlo malo falilo da najbolji strelac Superlige Srbije donese preokret svom timu.

Sjajno je Partizan išao u drugo poluvreme, pa Aleksandar Stanojević nije mogao ni da zamisli bolji početak. U 48. minutu, preokret beogradskom timu doneo je Rikardo, koji je sjajnim udarcem sa nekih 16 metara pocepao protivničku mrežu.

Nisu Surduličani tad hteli da se predaju, već naprotiv, pokušavali su kako znaju i umeju da se bar približe golu ‘parnog valjka’. U 55. minutu, sve je ‘mirisalo’ na jedan opasan napad, ali se Milovanović našao u ofsajd poziciji.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Radnik v Partizan
Surdulica, 21.03.2022.
foto: Starsport.rs ©

Od tada, značajno je pao tempo igre, da bi u 70. minutu Rikardo ponovo postigao gol, samo što mu je ovog puta poništen, zbog ofsajda.

U 89. minutu malo je falilo da Menig uveća prednost crno-belih, on se sjajno oslobodio čuvara u kaznenom prostoru posle dodavanja Gomeša, ali otišao previše u desnu stranu, pa je njegov udarac po zemlji golman Radnika Ranđelović bez većih problema zaustavio.

U četvrtom minutu nadoknade vremena, Radnik je imao veliku šansu za izjednačenje. Prošao je Spasić po levom boku i šutirao, ali je ovog puta prečka spasila Partizan, da bi u nastavku akcije probao i Lukić, ali ni njegov šut nije bio precizan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0
1 Komentara
  1. Nažalost, to je krš i lom. Mator sam ali se ne secam slabijeg Partizana. Doveli nam ‘ upravu’ , koja je sve najbolje igrače prodala za sicu( tako bar kažu) a ostali su otišli za đžabe…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter