0
Fudbal

FOTO: FSS

‘MOŽEMO DA IGRAMO PROTIV SVAKE EKIPE’: Štoperski tandem ‘orlova’ puca od samopouzdanja, veruju da Srbija može daleko da dogura! (VIDEO)

Objavljeno: 21.03.22 u 15:20

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju prijateljske utakmice sa Mađarskom i Danskom.

Reprezentativci Srbiji Stefan Mitrović i Uroš Spajić odgovarali su na brojna pitanja predstavnika medija, a u poslepodnevnim satima planiran je i prvi trening najboljeg nacionalnog tima.

Relativno smo skoro igrali protiv Mađarske u Ligi nacija, tako da znamo njihove kvalitete. Oni imaju već jedan duži period svoj sistem, rastu fudbalski… I protiv Danske i protiv Madjarske nas očekuju dobre provere, ali mi treba da gledamo sebe, da nastavimo da negujemo naš stil, da uživamo u igri kao do sada – kazao je Mitrović.

Utakmica protiv Mađarske u Budimpešti na programu je 24. marta, a pet dana kasnije Srbija će igrati protiv Danske u Kopenhagenu. Podsetimo, ‘orlovi’ su izgubili od Mađara u Ligi nacije.

– Nesrećno smo izgubili u Beogradu, tamo smo igrali nerešeno, ali ne može da se poredi situacija koju smo imali tada i ova sadašnja. Sada smo mnogo ozbiljniji, imamo mnogo bolju atmosferu nego što imali u tom momentu. Mislim da ćemo na totalno drugačiji način da uđemo u tu utakmicu.

Žreb za Svetsko prvenstvo održaće se 1. aprila.

Ne treba da se opterećujemo žrebom. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svake ekipe, da protiv svake ekipe možemo da nametnemo naš stil igre. Nijedna ekipa koja bude izvukla nas u grupi neće biti srećna. Mirno čekamo žreb. Treba da uživamo u ovom trenutku – ističe fudbaler Hetafea.

Uroš Spajić kaže da su ‘orlovi’ više puta pokazali kvalitet.

Treba da verujemo u sebe. Pokazali smo i dokazali da imamo kvalitet. Treba uživati u trenutku. Ko god da nam dodje, mislim da su naše šanse jako dobre jer imamo dobru ekipu i to samo treba da pokažemo – rekao je Spajić i potom dodao:

– Mislim da smo dugo čekali na tu atmosferu i sad to treba iskoristiti. Pokazali smo kvalitet. Napravili smo dobar korak i sad treba da nastavimo da koračamo napred. Momci će i dalje izgarati 100 odsto. Mislim da ćemo biti u potpunosti spremni za Katar.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter